Duminică, 09 August 2020

S Sport local

Premieră în sportul românesc. Doi tineri din Brebu, medaliaţi cu bronz la Campionatul European de Sanie pentru Juniori

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Sporturile de iarnă sunt văduvite în ţara noastră de o bază materială pe măsura talentului demonstrat în competiţii imternaţionale de tot mai mulţi sportivi. Doi tineri din Brebu, Marian Gâtlan şi Flavius Crăciun, legitimaţi la CSO Sinaia, membri ai lotului naţional de sanie, s-au clasat astăzi pe locul al treilea la Campionatul European ce Sanie pentru Juniori, desfăşurat în Germania, în localitatea Winterberg.
Este o premieră pentru sportul românesc, fiind prima medalie europeană obţinută la nivel de juniori în această disciplină sportivă, în care România nu are practic o pistă de concurs! Marian Gâtlan şi Flavius Crăciun sunt antrenaţi de Alexandru Comşa, iar cele mai bune performanţe ale lor de până acum erau un loc doi în cadrul unei etape a Campionatului Mondial de Juniori, la Calgary-Canada, precum şi un loc  6, cu echipa, la Jocurile Olimpice pentru Tineret din Norvegia, ambele rezultate notabile fiind realizate în anul 2016.
Acum, Gâtlan şi Crăciun au reuşit să dea o adevărată lovitură, câştigând medalia de bronz în proba de dublu sanie la Winterberg.

sursa:campinatv.ro