Joi, 28 Mai 2020

S Sport local

Tricolorul LMV – UC Lausanne în “Challenge Cup”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

După ce a primit un wild-card pentru a participa în ediţia 2017-2018 a Challange Cup, cea de-a treia competiţie valorică în voleiului continental, Tricolorul LMV Ploieşti şi-a aflat, astăzi, prima adversară, în urma tragerii la sorţi efectuată la sediul CEV din Luxemburg.

Astfel, în turul doi al competiţiei, Tricolorul o va întâlni pe UC Lausanne, echipă ce a terminat pe locul patru în ultima ediţie a campionatului elveţian. Un adversar, teoretic, la îndemâna grupării pregătită de către Sergiu Stancu, cu atât mai mult cu cât ploieştenii s-au şi întărit considerabil în această vară, prin aducerea unor jucători de top, precum Bogdan Olteanu, Cristian Bartha, Phillip Kroiss şi Julian Bissette.

Înfiinţat în 1975, clubul elveţian are în palmares 7 titluri naţionale, 3 Cupe şi 2 Supercupe, ultimul trofeu major, Cupa Elveţiei, datând din 2011. Din lotul de anul trecut, ce, cu siguranţă, va suferi multe modificări în această vară, au făcut parte patru sârbi, un rus, un bosniac, un sloven şi cinci elveţieni.

La fel ca Tricolorul, şi UC Lausanne a participat în ediţia trecută a Challenge Cup, pe care a părăsit-o tot la prima apariţie, fiind eliminată, fără să câştige set, de gruparea olandeză Dynamo Apeldoorn.

Prima confruntare dintre UC Lausanne şi Tricolorul LMV se va desfăşura în intervalul 21-23 noiembrie, iar returul este programat să se joace la Ploieşti, între 28-30 noiembrie.

Dacă trece de Lausanne, şi are mari şanse să o facă, Tricolorul va avea, în turul următor, o misiune mult mai dificilă. Asta pentru că, în „16”-imi, pe traseu apar belaruşii de la Stroitel Minsk, într-o dublă manşă ce se va disputa pe 5-7 decembrie şi 19-21 decembrie.