Duminică, 31 Mai 2020

S Sport local

Tricolorul LMV şi-a aflat adversara din Challenge Cup / Aventura europeană începe la marginea Europei

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti va întâlni campioana en-titre a Portugaliei, Fonte Bastardo Azores, în faza „16-imilor” din Challenge Cup, cea de-a treia competiţie europeană inter-cluburi ca valoare. Primul meci se va disputa în intervalul 6-8 decembrie, în Portugalia, returul fiind programat pentru data de 22 decembrie, la Ploieşti.

Calificată în premieră într-o competiţie europeană, Tricolorul LMV Ploieşti are parte, la debut, de o deplasare extrem de dificilă. Echipa pregătită de către Sergiu Stancu va trebui să ajungă într-unul dintre cele mai vestice puncte ale Continentului, pe Insula Teraceira din Arhipelagul Azore, adică undeva în mijlocul Oceanului Atlantic, la aproximativ 1500 kilometri distanţă de Lisabona.

Ploieştenii se vor lupta pentru calificarea în faza următoare a competiţiei cu Fonte Bastardo Azores, campioana en-titre a Portugaliei. Lusitanii s-au calificat în „16”-imi după o dublă manşă eliminatorie disputată în compania norvegienilor de la Forde VBK, câştigând ambele întâlniri: 3:1 în deplasare şi, azi-noapte, 3:0 pe teren propriu.

Cine este Fonte Bastardo Azores

De două ori campioană a Portugaliei, în 2010-2011 şi 2015-2016, şi o dată câştigătoare a Cupei Portugaliei (2012-2013), Fonte Bastardo Azores se anunţă a fi o adversară cât se poate de redutabilă pentru Tricolorul LMV.

Pregătiţi de Joao Miguel Jose, un tehnician în vârstă de 38 de ani, lusitanii se bazează pe un lot în care se regăsesc mulţi jucători străini. Ridicătorul mexican Pedro Rangel a participat cu naţionala ţării sale la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, iar pe fileu sunt doi centri masivi, ambii nord-americani, Matthew Pollock (2.06 m) şi Kristopher Johnson (2.10 m). Un alt nord-american este Scott Rhein (extremă, 1.98 m), din lot mai făcând parte brazilienii Joao Freitas (extremă, 1.95 m) şi Oswaldo Ferreira Da Silva Caique (extremă, 1.88 m), precum şi centrul Gerson Pereira (1.96 m, Insulele Capului Verde). Desigur, nu trebuiesc omişi nici jucătorii portughezi, cu toţii actuali sau foşti componenţi ai echipei naţionale: Alfonso Guerriero (extremă, 2.00 m), Carlos Miguel Teixeira (libero, 1.82 m), Joao Ribeiro (extremă, 1.88 m), Jose Monteiro (ridicător, 1.84 m) şi Diogo Morais (universal, 1.96 m).

În actuala ediţie de campionat, Fonte Bastardo Azores ocupă, după cinci etape, poziţia secundă în clasament, având patru victorii şi un singur eşec, acesta înregistrat chiar în weekend-ul trecut, pe teren propriu, cu Sporting Espinho (2:3).

Primul meci în deplasare

Dubla dintre Tricolorul LMV Ploieşti şi Fonte Bastardo se va disputa în luna decembrie, primul joc fiind programat să se joace în Insulele Azore. Data exactă încă nu a fost stabilită, Confederaţia Europeană de Volei rezervând intervalul 6-8 decembrie pentru confruntările din manşa tur a „16”-imilor Challenge Cup. Fonte Bastardo îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu în Complexul Sportiv „Vitorino Nemesio” din Praia de Vitoria, capitala Insulei Teraceira.

În schimb, se ştiu coordonatele jocului retur, acesta urmând să se desfăşoare pe 22 decembrie, de la ora 18.00, în sala „Olimpia” din Ploieşti.