Miercuri, 03 Iunie 2020

S Sport local

Volei, “Cupa României” / Tricolorul, fără replică în “Bănie”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

La patru zile distanţă de la duelul din sala „Olimpia”, Tricolorul LMV Ploieşti şi SCM „U” Craiova s-au aflat din nou faţă în faţă, de această dată într-un meci contând pentru turul sferturilor de finală ale Cupei României.

Întâlnirea s-a disputat la Craiova şi s-a încheiat cu victoria clară a amfitrionilor, scor 3:0 (25:15, 25:22, 25:23), oltenii luându-şi, astfel, revanşa după înfrângerea suferită, în campionat, la Ploieşti. A fost, după cum o arată şi scorul, un joc dominat destul de clar de formaţia gazdă, dar ploieştenii au avut şansa lor, în setul trei, atunci când au condus cu 12:8 sau 13:10, însă n-au putut să menţină strocul şi să prelungească desfăşurarea partidei.

În acest joc, antrenorul gazdelor, Dănuţ Pascu, a folosit un sextet alcătuit din Bartha, Stulenkov, Ene, Lică, Yordanov, Olteanu – Mărieş (libero). Pe parcurs au mai intrat Bala şi Suson.

Dincolo, tehnicianul ploieştenilor, Sergiu Stancu, a început cu Carrasco, Zhylinskyi, Voinea, Ferreira, Riabukha, Farcaş – Skundric (libero). Au mai jucat: Ghimeş, Grigoraş, Aleksic, Milojevic.

Opţiuni pentru calificare: victorie cu 3:0 sau 3:1 şi „set de aur”

Chiar şi după eşecul la zero din Bănie, şansele ca formaţia ploieşteană să meargă mai departe în Cupa României rămân, în continuare, substanţiale. Astfel, conform regulamentului, Tricolorul LMV va trebui să se impună în meciul retur cu scorul de 3:0 sau 3:1, caz în care se va ajunge la „setul de aur”, cel care va decide formaţia calificată. La rândul ei, SCM „U” Craiova are nevoie de două seturi câştigate în sala „Olimpia” pentru a merge în semifinale şi pentru a evita, astfel, o eventuală manşă decisivă.

Partida retur se va disputa miercuri, 23 noiembrie, de la ora 18.00.

Până atunci, însă, sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 18.00, tot în sala „Olimpia”, Tricolorul LMV va juca cu CS Arcada Galaţi, în cadrul etapei a VIII-a a Diviziei „A1”.

Foto: www.sportuldoljean.ro