Luni, 13 Iulie 2020

S Sport local

Volei, Divizia „A1”/ Testul adevărului pentru Tricolorul LMV

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Cu un debut impecabil în actuala ediţie de campionat, patru victorii din tot atâtea meciuri disputate, voleibaliştii de la Tricolorul LMV Ploieşti s-au instalat pe prima poziţie a ierarhiei Diviziei „A1”, sperând să-şi consolideze fotoliul de lideri şi după confruntarea de miercuri după-amiază, cu Volei Municipal Zalău.

Meciul se va disputa în sala „Olimpia” din Ploieşti, începând cu ora 17.00, şi se anunţă a fi un veritabil test al adevărului pentru jucătorii lui Sergiu Stancu, tânărul tehnician ce a obţinut, în şedinţa din 24 octombrie a Consiliului Director al Federaţiei Române de Volei, derogarea necesară pentru a putea fi şi în acte antrenor principal al ploieştenilor.

Una dintre cele mai titrate echipe ale voleiului românesc în ultimele două decenii, VM Zalău (vice-campioana naţională şi deţinătoare a Cupei României) n-a cunoscut nici ea înfrângerea în acestă stagiune, având însă două puncte mai puţin în clasament decât Tricolorul, deoarece a câştigat la limită jocurile cu Explorări Baia Mare şi Steaua Bucureşti. Conform regulamentului, victoriile cu 3:0 şi 3:1 sunt răsplătite cu câte 3 puncte, în vreme ce un rezultat de 3:2 aduce 2 puncte echipei câştigătoare şi un punct învinsei.

De remarcat, pentru ardeleni, ar fi însă succesul net, scor 3:0, obţinut în confruntarea cu campioana en-titre, SCMU Craiova, lucru care vorbeşte de la sine despre pretenţiile din acest sezon ale unei echipe în care se remarcă experimentatul Adrian Gontariu, revenit în această vară în voleiul românesc după câteva sezoane bune petrecute în Germania, Polonia şi Franţa, dar şi liberoul Adrian Feher, fost campion naţional cu defuncta Petrom Ploieşti. Pe banca zălăuanilor se află fostul mare jucător Marian Constantin, cel care, în urmă cu aproape 15 ani, a avut o trecere efemeră ca antrenor pe la Ploieşti, aflându-se, pentru un singur meci, la conducerea Petromului.

Meciul de mâine va fi arbitrat de Nicolae Marin şi Florin Dimachi (ambii din Galaţi), fiind transmis, în direct, de către DigiSport.

Foto: http://tricolorullmvploiesti.ro/