Marți, 04 August 2020

S Sport International

Senzațional!!! Simona Halep este în finala de la Australian Open

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ajunsă în premieră în penultimul act turneului de Grand Slam, Australian Open, Simona Halep, numărul 1 în clasamentul mondial, și-a respectat statulul de favorită si a pornit ca din tun confruntarea cu Angelique Kerber, numărul 16 mondial, iar după 13 minute conduce cu 5-0. Kerber revine spectaculos, reduce diferența la 5-3, însă, Halep reușește să oprească seria de game-uri câștigătoare a lui Kerber. A mai făcut un break și a câștigat primul set al semifinalei, 6-3.

Setul secund, mult mai echilibrat față de primul, o gașește pe Halep la conducere de două ori, 3-1 și 4-3, dar Kerber revine și câștigă setul setul 6-4, trimițând meciul în set decisiv.

În setul decisiv, echilibrul a persisitat, meciul atingând cote dramatice, Simona având nenumărate șanse de inchide acest meci, dar de fiecare dată Kerber a egalat, preluând conducerea la 6-5. Simona anulează două mingi de meci, egalează și preia conducerea 7-6, Kerber egalează din nou, prelungind starea de tensiune. După 16 game-uri și peste două ore de joc, Halep reușește să inchidă meciul 9-7 în set decisiv.

În marea finală a primului Grand Slam al anului Simona Halep o va întâlni pe Caroline Wozniacki.