Duminică, 31 Mai 2020

S Sport International

Simona Halep trece de Bouchard și se califică în turul III la Australian Open

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

După ce a trecut în primul tur de la Australian Open de australianca Destanee Aiava, locul 1 în clasamentul WTA și favorita numărul 1 la câștigarea turneului, Simona Halep a întâlnit-o pe  Eugenie Bouchard. Halep si Bouchard s-au duelat de trei ori in circuitul feminin, românca avand două victorii. Bouchard a castigat însa cel mai important meci direct, cel din semifinalele Wimbledon 2014. 

Accidentată la gleznă în partida inaugurală, Simona Halep a început partida bine, a câștigat primul game pe serviciul lui Bouchard, fiind egalată tot printr-un break. Halep se distanțează rapid la 4-1, canadianca reușind să reducă diferența la 4-2. Al şaselea break în cele şapte game-uri disputate până în acest moment pe Margaret Court Arena, Bouchard a revenit de la 0-40 la 30-40, însă Halep a încheiat game-ul, 5-2. Halep reconfirmă statutul de favorită numărul 1 și încheie primul set cu un game la zero, 6-2.

Simona Halep a început şi setul secund în forţă, cu un break la 0. Bouchard, mult mai concentrată față de primul set, revine și preia conducerea 2-1, dar Halep caștigă pe propriul serviciu și egalează, 2-2. Românca pune stăpânire și pe al doilea set, marește diferența la 4-2, mai caștigă un game pe serviciul lui Bouchard, 5-2, iar pe propriu serviciu închide setul secund cu 6-2.

În turul III la Australian Open, Simona Halep o va întâlni pe americanca Lauren Davis, numarul 76 WTA.