Joi, 13 Decembrie 2018

S Sport International

Debut furtunos la Campionatul Mondial de handbal feminin

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

România a debutat cu o victorie categorică la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania, scor 29-17 contra Paraguayului. Mâine, tricolorele vor înfrunta Slovenia, ora 15:00.

Modesta echipă din Paraguay nu a pus probleme echipei României. Treburile cu adevărat importante încep de duminică, de la meciul cu Slovenia

La a treia participare la un Campionat Mondial, după edițiile din 2007 și 2013, Paraguayul e o novice în handbal. Cu jucătoare tinere și cu o talie mult sub cea a României, sud-americancele au încercat pe cât posibil să facă față "tricolorelor".

Ambros Martin a început meciul cu prima echipă, încercând să le introducă în febra competiției pe Neagu, pe Elisei, Pintea, Buceschi sau Udriștoiu. Și lucrurile au căpătat contur. România a început cu 4-0, s-a distanțat și a intrat la pauză cu 9 goluri avantaj: 16-7. Între timp, ibericul a schimbat liniile ca la hochei și a dat minune aproximativ egale în teren pentru fiecare jucătoare.

În partea a doua româncele au jucat într-un ritm mai lejer și nu au mai forțat nici un moment. AU marcat goluri ușoare pe contraatac și pe faza a doua. În apărare s-au încercat mai multe formule de apărare. Sud-americancele au încercat din răsputeri să țină pasul și să nu ia prea multe, păstrând diferența la limitele decenței. S-a terminat 29-17, România câștigând repriza a doua doar cu 13-10