Marți, 04 August 2020

S Sport International

În sfârșit, Simona Halep a scăpat de coșmarul Sharapova

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Simona Halep a scapat de "cosmarul" Sharapova si a obtinut prima victorie din cariera impotriva rusoaicei.

Romanca s-a impus intr-o maniera clara in optimile de finala de la Beijing, castigand duelul cu scorul de 6-2, 6-2.

Intalnirea cu numarul opt dintre cele doua rivale a avut o desfasurare atipica si nu gresesc foarte mult cei care spun ca rusoaica s-a batut singura de aceasta data.

Fostul numar 1 WTA a gresit foarte mult, iar loviturile castigatoare n-au mai venit in numar suficient pentru a acoperi erorile nefortate.

Primul set a fost unul in care Sharapova si-a facut serviciul abia in game-ul sapte, dupa trei breakuri consecutive ale Simonei si cand romanca avea un avantaj consistent pe tabela, 5-1.

Actul secund nu a fost foarte diferit, Sharapova castigand de aceasta data in primul game pe propriul serviciu, pentru ca apoi sa reia sarabanda greselilor nefortate.

In ceea ce o priveste pe Simona, pe langa doza mare de sansa cu ziua groaznica prinsa de adversara, are si meritul de a fi ramas in meci. In putinele momente in care a atacat a facut-o bine si, poate mai important decat atat, a stat suficient de mult in schimburile de mingi pentru ca rusoaica sa greseasca.

Remarcabil a fost, de asemenea, serviciul constantencei, care a mers foarte bine si i-a adus puncte importante.

Sharapova a incheiat partida cu 15 winnere, fata de cele 12 ale Simonei, dar si cu 39 de greseli nefortate, fata de cele numai 6 ale lui Halep. Per total, a fost o partida corecta facuta de Simoma, in limitele jocului sau, cu amendamentul ca Sharapova a jucat mai slab ca niciodata in duelurile cu sportiva noastra.

Pentru Halep urmeaza un nou meci dificil in sferturi, urmand a da peste invingatoarea duelului dintre Daria Kasatkina si Agnieszka Radwanska.