Sâmbătă, 08 August 2020

S Sport International

Simona Halep urcă un loc în clasamentul WTA

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Simona Halep si-a asigurat o urcare in clasamentul WTA dupa victoria fantastica obtinuta in meciul cu Roberta Vinci, din turul doi al turneului de la Madrid.

Simona a inceput turneul de pe locul 8, insa a inceput deja sa urce.

In acest moment, Simona si-a asigurat cel putin locul 7 in clasamentul WTA de saptamana viitoare.

Simona se afla in clasamentul LIVE pe locul 6, insa mai poate fi intrecuta de ocupanta locului 9, Svetlana Kuznetsova, in cazul in care aceasta va castiga finala, iar Simona va ajunge cel mult in sferturile de finala.

Dar Simona mai poate urca chiar si mai sus. Daca va ajunge in semifinale, le va intrece si pe Johanna Konta si Dominika Cibulkova si va ajunge astfel pe locul cinci sau patru, in functie de ce va face si Kuznetsova.

Dincolo de aceste calcule, in momentul de fata este certa urcarea de o pozitie pe care Simona a reusit-o, avand garantat locul 7.

Simona s-a calificat in optimile de finala de la Madrid dupa ce a trecut de Roberta Vinci, scor 6-3, 2-6, 7-6 (2), la capatul unui meci ce a durat aproximativ doua ore.

In optimile de finala, Simona se va intalni cu australianca Samantha Stosur, ocupanta locului 26 in clasamentul mondial.