Vineri, 14 August 2020

S Sport International

Simona Halep, înfrangere drastică în optimi la Beijing

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Simona Halep a fost eliminata surprinzator, joi, in optimile turneului WTA de la Beijing de chinezoaica Shuai Zhang, locul 36 WTA, scor 6-0, 6-3.

Jucatoarea noastra a prins o zi foarte slaba, in care a alternat loviturile foarte bune cu greselile, pierzand game-uri pe care parea ca le are in mana.

Romanca a facut multe erori nefortate si a pierdut primul set cu 6-0, dupa mai putin de 20 de minute de joc, desi la 0-1 Simona a avut minge de 1-1.

In setul al doilea, Halep incepuse excelent, scor 2-0, insa la 3-1 a ratat doua mingi de break. A mai ratat alte doua mingi de game la 3-2, iar egalarea la 3, desi putea avea 5-1, a demoralizat-o pe Simona, care n-a mai reusit sa castige apoi niciun game, cu toate ca salvat doua mingi de meci pe final.

S-a terminat 6-0, 6-3 pentru Shuai Zhang, care se califica astfel in sferturile de finala, dupa o ora de joc.

Jucatoarea din China, care obtine astfel a doua victorie impotriva lui Halep in 2016, dupa cea de la Australian Open, va juca in sferturi contra britanicei Johanna Konta. Cele doua victorii sunt de altfel si singurele succese ale chinezoaicei din acest an impotriva unei jucatoare din Top 10 WTA.

Pentru participarea la acest turneu, jucatoarea noastra va primi 62.768 de dolari si 120 de puncte WTA. Singura competitie la care va mai participa in acest an este Turneul Campioanelor, care se desfasoara in perioada 23-30 octombrie.

Simona Halep va urca, incepand de luni, pe locul patru in clasamentul WTA.