Marți, 04 August 2020

S Sport International

Norovirusul provoacă panică la Jocurile Olimpice de la PyeongChang

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarna de la PyeongChang sunt ingrijorati de raspandirea imbolnavirilor cu norovirus, numarul cazurilor aproape dublandu-se fata de ziua de marti.

''Pe 6 februarie am avut 32 de cazuri, miercuri avem 54, deci pana acum un total de 86 de cazuri'', a mentionat Kim Hyun-Jun, directorul Centrului sud-coreean pentru prevenirea si raspandirea bolilor.

El a precizat ca momentan niciun sportiv nu a fost afectat.

Virusul provoaca diaree si varsaturi, iar o epidemie printre concurenti ar fi catastrofala daca va fi aproape de deschiderea Jocurilor, de vineri.

Marti, peste 1.200 de agenti de securitate au fost afectati de epidemie si constransi sa se retraga de la Jocurile Olimpice 2018, au anuntat organizatorii competitiei de la PyeongChang.

Dintre cele 1.200 de persoane, 41 au acuzat brusc duminica o stare de rau, cu diaree si varsaturi, fiind transferati la spital, unde medicii au stabilit sa sunt infectate cu norovirus, care cauzeaza aparitia gastroenteritei. Virusul este extrem de contagios, putand fi transmis prin apa sau alimente

ziare.com