Luni, 13 Iulie 2020

P Petrolul

Petrolul Ploiești s-a înțeles cu noul antrenor / Mădălin Mihailovici: ”Sunt convins că va fi un antrenor de tip Contra”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

După cooptarea lui Octavian Grigore în stafful administrativ, oficialii grupării galben-albastre au ajuns la un acord cu noul tehnician care va duce mai departe obiectivul primordial al clubului fanion.  Acesta este Romulus Ciobanu, cel care a antrenat până la finalul turului echipa FCM Alexandria, principala contracandidată a Petrolului la promovarea în liga a doua. Romulus Ciobanu va avea ca obiectiv promovarea în eșalonul secund al fotbalului românesc și un parcurs cât mai lung în Cupa României.

Conform declarațiilor făcute de președintele Petrolului, Cris Vlad, noul antrenor va veni cu întreg stafful tehnic, iar prezentarea oficială se va face în cadrul unei conferințe de presă.

Romică Ciobanu, 40 de ani, a preluat-o pe echipa din Teleorman în sezonul 2014-2015, iar la finalul sezonului 2015-2016 a promovat-o în Liga a 3-a.

Petrolul Ploiești e lider în Seria a 3-a din Liga a 3 -a, cu 32 de puncte, cu două mai multe decât urmăritoarea AFCM Alexandria.

În staff-ul lui Ciobanu va fi și Cătălin Grigore, care va ocupa funcția de antrenor cu portarii. Acesta a mai fost la Dinamo și la Petrolul, când echipa a câștigat Cupa României. Vechiul staff al lui Octavian va rămâne în cadrul clubului, Gheorghe Liliac se va ocupa de pregătirea portarilor la Centrul de Copii și Juniori, iar Ciprian Pura, cel mai probabil, va fi numit în fruntea aceluiași centru. De pregătirea fizică a lotului se va ocupa în continuare preparatorul fizic Marius Haită.

„Sunt foarte fericit pentru acest pas făcut şi, evident, extrem de onorat să antrenez la Petrolul. Tot ceea ce pot spune, deocamdată, este că îmi voi folosi toată capacitatea astfel încât să ne atingem obiectivele propuse şi prin contribuţia mea”, a declarat Romulus Ciobanu.

"Eu judec alegerile managerial și pentru atingerea obiectivelor.L-am urmărit foarte atent și am avut o discuție cu el. Sunt convins că va fi un antrenor de tip Contra, tânăr și dornic de performanță. E o schimbare din care sunt sigur că Petrolul va avea de câștigat" Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, principalul partener al clubului.