Luni, 13 Iulie 2020

P Petrolul

Toate cele 21 de promovate în Liga 3 s-au înscris în noul sezon

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Comitetul de urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal, compus din Răzvan Burleanu - preşedinte FRF, Gino Iorgulescu - prim-vicepreşedinte FRF şi Octavian Goga - vicepreşedinte FRF, a aprobat joi, 20 iulie, referatul managerului Departamentului Licenţe/Afilieri, Viorel Duru, cu privire la afilierea provizorie a cluburilor care au obţinut drept de participare în ediţia 2017/2018 a campionatului Ligii 3 şi care au efectuat formalităţile de înscriere în competiţie.

17 cluburi afiliate provizoriu, două nu îndeplinesc condiţiile, iar altele două erau afiliate deja

Dintre cele 21 de echipe campioane judeţene care au câştigat barajul de promovare şi au obţinut dreptul de a evolua în Liga 2 17 au obţinut acum afilierea provizorie, în timp ce Unirea Tăşnad (SM) şi Viitorul Ghimbav (BV) nu au obţinut-o deocamdată şi au primit un nou termen limită pentru a face dovada CIS-ului (Certificatului de Identitate Sportivă). Până pe 4 august, inclusiv, trebuie să îl obţină de la Ministerul Tineretului şi Sportului, altfel nu vor fi primite în Liga 3, acolo unde au depus cerere să joace.

SC Oţelul Galaţi şi KSE Târgu Secuiesc sunt deja membri afiliaţi ai FRF.

Iată cluburile care au obţinut afilierea provizorie la FRF pe 20 iulie:

ASFC Milcov (OT)
CSM Focşani 2007 (VN)
ASMSACS Sănătatea Darabani (BT)
CS Şoimii Lipova (AR)
CSM Bucovina Rădăuţi (SV)
ACS Petrolul 52 (PH)
AFC Progresul 1944 Spartac (B)*
ACS Ghiroda (TM)
ASFC Agricola Borcea (CL)
AFC Metalul Buzău (BZ)
ACS Voinţa Saelele (TR)
ACSFC Avrig (SB)
ASSCS Farul Constanţa (CT)
ASFC Universitatea Cluj (CJ)
CS Victoria Traian (BR)
CS Internaţional Băleşti (GJ)
ACS Şurianu 1945 Sebeş (AB)

"Precizăm că Asociaţia Fotbal Club Unirea Tăşnad (SM) şi Asociaţia Club Sportiv Viitorul Ghimbav (BV) nu deţin Certificat de Identitate Sportivă. Menţionăm că structurile sportive Asociaţia Clubul Sportiv Suporter Club Oţelul Galaţi şi Asociaţia Clubul Sportiv KSE Tg. Secuiesc sunt deja membri afiliaţi ai FRF", scrie în raportul lui Viorel Duru către secretarul general al FRF Radu Vişan.

"Referitor la cluburile Asociaţia Fotbal Club Unirea Tăşnad (SM) şi Asociaţia Club Sportiv Viitorul Ghimbav (BV) care nu deţin Certificat de Identitate Sportivă dar au efectuat demersurile la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru obţinerea acestuia şi, de asemenea, au depus cererile de înscriere în competiţii şi dosarul de afiliere la FRF în termenul prevăzut de ROAF, li se acordă termen pentru a face dovada obţinerii CIS-urilor până la data de 04 august 2017 inclusiv, urmând ca în cazul în care prezintă documentele anterior menţionate până la termenul limită mai sus indicat să fie afiliate şi să poată participa în ediţia 2017-2018 a Ligii a 3-a. În caz contrar, cluburile Asociaţia Fotbal Club Unirea Tăşnad (SM) şi Asociaţia Club Sportiv Viitorul Ghimbav (BV) vor pierde dreptul de participare în Liga a 3-a", e verdictul din 20 iulie al Comitetul de urgenţă al FRF.

*În privinţa clubului Progresul Spartac, campioana Bucureştiului încă nu este sigură de promovarea în Liga 3, deoarece pe rolul organismelor jurisdicţionale ale FRF se află în curs de soluţionare o contestaţiei făcută de Voinţa Crevedia împotriva formaţiei din Capitală. Gruparea din Dâmboviţa care a câştigat campionatul Ligii a 4-a din Ilfov şi care a pierdut pe teren barajul de promovare (5-6 la general, după 3-0 la "masa verde" în tur, şi 2-6 în retur) vrea încă o victorie la "masa verde" pentru a juca în Liga 3.

Pe 4 august se votează cei doi noi membri ai Ligii 3 în CEx

Totodată, în Comitetul de urgenţă al FRF din 20 iulie s-a hotărât şi când va avea loc Convocarea Adunării Generale Extraordinare a Cluburilor din Liga a 3-a. Pe 4 august 2017, la ora 14:30, la sediul CF Mogoşoaia, din Mogoşoaia, Ilfov, are loc şedinţa care va avea pe ordinea de zi următoarele puncte:

a) Constatarea întrunirii cvorumului;
b) Prezentarea listei oficiale a candidaţilor pentru funcţia respectivă;
c) Desemnarea comisiei de validare a voturilor;
d) Alegerea reprezentanţilor cluburilor din Liga a 3-a ca membri ai Comitetului Executiv al FRF;
e) Prezentare Departament Marketing.

Membrii cluburilor din Liga 3 îşi vor vota cu această ocazie cei doi noi reprezentanţi în Comitetul Executiv al FRF. Marius Burcă şi Alexa Krenek nu mai îndeplinesc condiţiile necesare pentru a duce mai departe funcţiile în CEx, fiindcă echipa unde activau fie a promovat în Liga 2, cazul lui Burcă şi al Metaloglobusului, ori a retrogradat în Liga 4, cazul lui Krenek şi CS Oşorhei.

liga2.prosport.ro