Duminică, 31 Mai 2020

P Petrolul

Victorie de "la revedere"

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Petrolul a încheiat conturile cu Liga A Prahova, cu o nouă victorie lejeră, obţinută pe terenul formaţiei AS Măneşti Coada Izvorului. A fost un sec 3-0 pentru băieţii lui Octavian Grigore, golurile ultimului succes din eşalonul judeţean fiind marcate de Nini Popescu, Ilie Dumitrescu şi Michel Jipa. Pentru Petrolul urmează, acum, finala Cupei României (miercuri, ora 19.30, pe “Ilie Oană”, cu CS Păuleşti) şi dubla de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, stabilită pentru 17 şi 24 iunie, în compania campioanei judeţului Dâmboviţa.

Petrolul şi-a respectat blazonul şi la ultima apariţie în Liga A, impunându-se în jocul de la Coada Izvorului chiar şi în condiţiile în care a aliniat o formula de echipă în care nu s-au regăsit mulţi dintre titular, Marinică, Claudiu Tudor, Păun, Chiriţă şi Catană lipsind din diverse motive.

E drept, jocul “găzarilor” s-a legat un pic mai greu, pe fondul absenţelor dar şi a unei uşoare lipse de motivaţie, iar gazdele au început mai bine, având o primă mare ocazie la şutul lui Sergiu Ivan (10), la care Niţache a intervenit, însă, excelent.

Treptat, ploieştenii au început să împingă jocul spre poarta gazdelor, dar Dragoş Gheorghe (19 şi 31) şi Nini Popescu (42) n-au izbutit să-l învingă pe Dumitraşcu. A făcut-o, în cele din urmă, Nini Popescu, chiar cu un minut înainte de pauză, atunci când mijlocaşul “lupilor” a executat excelent o lovitură liberă de la 22 de metri, expediind balonul în vinclul din stânga lui Dumitraşcu.

Petrolul a încheiat cu un avantaj minim prima parte, dar şi-a securizat victoria la scurt timp după reluare, atunci când Ilie Dumitrescu (66) l-a învins pe Dumitraşcu cu un şut din interiorul careului. Iar, pe final, Michel Jipa (85) a fructificat, din 6 metri, cu o lovitură de cap, centrarea ideală trimisă, de pe stânga, de Ilie Dumitrescu, Petrolul impunându-se cu 3-0 şi terminând, astfel, cu cea de-a 25-a victorie, un campionat pe care l-a dominat cu autoritate.

Pentru elevii lui Octavian Grigore urmează, acum, meciurile care contează cu adevărat în acest sezon. Mai întâi, miercuri, va avea loc finala fazei judeţene a Cupei României, pe “Ilie Oană”, de la ora 19.30, cu CS Păuleşti, pentru ca pe 17 şi 24 iunie să se dispute cele două manşe ale barajului pentru promovarea în Liga a III-a. Adversară va fi campioana Dâmboviţei, cel mai probabil AS Dentaş Tărtăşeşti, echipă care, după etapa de azi, pare să fi scăpat în câştigătoare în competiţia din judeţul vecin.

……………………………………………………………..

AS Măneşti Coada Izvorului – Petrolul Ploieşti 0-3 (0-1)

Marcatori: N. Popescu (44), I. Dumitrescu (66), Jipa (85).

AS Măneşti: D. Dumitraşcu – Latea (78 I. Ivan), C. Vanghele (28 A. Dumitraşcu), I. Anghel (cpt), Durlea – G. Dumitraşcu, M. Anghel, Ungureanu, Iordache (72 Simion) – M. Ivan, S. Ivan. Antrenor: Marin Nicolae.

Petrolul: Niţache – Olaru, Prunescu (cpt), Frîncu, Velisar – Butufei, R. Alecsandru (61 Al. Radu) – N. Popescu, Vintilă (46 Niţescu), D. Gheorghe (64 I. Dumitrescu) – Stănescu (55 Jipa). Antrenor: Octavian Grigore.

Cartonaşe galbene: C. Vanghele (24), Latea (49)/Velisar (52), Frîncu (89).

Au arbitrat: Mădălin Dicu – Cătălin Popovici şi Romulus Sprânceană.

Observator: Camil Oprişan.