Vineri, 20 Septembrie 2019

P Petrolul

Arena ”Ilie Oană”, apreciată la cel mai înalt nivel

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Odată cu programarea finalei Cupei României, ediția 2016-2017, la Ploiești, stadionul ”Ilie Oană” a fost supus unui adevărat test de anduranță. În mai puțin de 24 de ore, pe stadionul din Ploiești s-au disputat 3 partide, două finale, ce au avut nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru stabilirea câștigătoarei, și partida de campionat a Petrolului, contra CSO Plopeni.

Tot acest test de anduranță a demonstrat, încă o dată, faptul că, stadionul din Ploiești, clasificat de UEFA la standardele Elite 4, este unul dintre cele mai bune din țară. Acest lucru a fost remarcat şi de președintele FRF, Răzvan Burleanu, cel care s-a declarat mulțumit de calitatea gazonului și a facilităților puse la dispoziție de Clubul Sportiv Municipal Ploiești, administratorul stadionului ”Ilie Oană”. De altfel, Burleanu a dezvăluit şi că Federația Română de Fotbal ia în calcul organizarea a două confruntări internaționale în acest an, pe „Ilie Oană”, partide pe care prima reptezentativă le va disputa în campania de calificare pentru Mondialul din Rusia de anul viitor.

Pentru ca totul să se desfășoare în condiții normale, a fost nevoie de o intervenție rapidă și eficientă a CSM-ului, stadionul cunoscând multiple amenajări și reparații. De la cele trei lifturi care permit accesul la etajele superioare, la instalația de nocturnă, grupurile sanitare şi, mai ales, la gazon, suprafaţa de joc primind o atenție sporită.

Astfel, cu două săptămâni înainte de finală s-au efectuat lucrări specifice de întreținere a gazonului, ce au constat în însămânțare, decarotare (găurirea solului la o adâncime de 14 centimetri, lucrare executată din 10 în 10 centimetri pe toată suprafața gazonată), aerarea solului, înnisipare și aplicarea de tratamente de fertilizare. Pentru înnisipare s-au folosit 40 tone de nisip cu granulația de 1-3 milimetri, filtrat și tratat special pentru asemenea lucrări specifice.

Toate aceste lucrări au fost făcute de oameni specializați în domeniu, aceeași oameni care, în anul 2015, au readus la viață gazonul de pe ”Ilie Oană”, devenit subiect de bășcălie în presa centrală(vezi episodul cu râmele) urmând ca, cei care se ocupă zi de zi de îngrijirea gazonului să păstreze și să mențină aceeași calitate excelentă a gazonului, mai ales că, din sezonul viitor, echipa de suflet a Ploieștiului va evolua în eșalonul trei al fotbalului românesc.