Duminică, 19 Ianuarie 2020

P Petrolul

CSO Teleajenul Văleni - Petrolul 1-5 / Formalitate îndeplinită

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Petrolul a bifat, astăzi, încă o formalitate pe drumul spre barajul de promovare în cel de-al treilea eşalon, câştigând, scor 5-1, în deplasare cu CSO Teleajenul Vălenii de Munte. Pentru ploieşteni au înscris Stănescu (2), Păun (6 şi 11) şi Vintilă (60 şi 69), în vreme ce golul gazdelor a fost reuşit de către Cernea (29).

Văleniul, echipa care, cu mare chin şi cu mult noroc, pleca, astă-toamnă, cu un punct nesperat de pe „Ilie Oană”, ar fi avut toate motivele, de această dată, să arunce prosopul încă din minutul 11. Asta pentru că Petrolul a rezolvat meciul cât de repede s-a putut, după ce Stănescu (2 – lovitură de cap, trimisă de la 8 metri, după o centrare de pe stânga a lui Al. Radu) a deschis scorul, iar Păun (6 şi 11) şi-a trecut în cont o „dublă”, după două faze trase la indigo, adică centrări perfecte, de pe dreapta, ale lui Olaru, finalizate cu reluări „din prima”, de la 10 metri, la colţul lung.

La 3-0, relaxarea a venit, cumva, în mod firesc, iar gazdele au avut satisfacţia golului de onoare, înscris de Cernea (29), cel care a profitat de o nesiguranţă a defensivei „galben-albaştrilor” şi, după ce a trecut de Marinică, a trimis în plasă, cu toată opoziţia lui Roberto Alecsandru.

După reluare, „lupii” au mai „zvâcnit” de două ori, Vintilă (60) înscriind golul patru la scurt timp după ce a intrat pe teren, la capătul unei faze „lucrată” de Păun. Un pic mai târziu, tot Vintilă (69) s-a aflat la capătul unei acţiuni frumoase, purtată, pe stânga, de către Dragoş Gheorghe, şi a punctat simplu, cu un şut din mijlocul careului, stabilind scorul final.

Pentru echipa lui Tavi Grigore mai sunt două etape de disputat până la finele campionatului, duminică urmând să susţină ultimul joc pe „Ilie Oană”, din cadrul Ligii A Prahova, cu CSO Plopeni. Partida va începe la ora 18.00.

.......................................................

CSO Teleajenul Vălenii de Munte – Petrolul Ploieşti 1-5 (1-3)

Marcatori: Cernea (29)/Stănescu (2), Păun (6, 11), Vintilă (60, 69).

CSO Teleajenul: Şandru – M. Savu (cpt) (61 Toader), Stanciu, Lungu, Al. Ştefan – Fl. Savu, Milu (76 Rădulescu) – Minoiu, Cernea, Tănase (83 Neculai) – Cruceru (79 Grigore). Antrenor: Radu Sârbu.

Petrolul: Marinică – Olaru, Prunescu, Chiriţă, Al. Radu – Catană (11 R. Alecsandru) – Cl. Tudor (cpt), Niţescu (46 D. Gheorghe) – N. Popescu, Stănescu (57 Vintilă), Păun (62 I. Dumitrescu). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Mihai Safta – Valentin Dumitru şi Alexandru Zafiriadis.

Observator: Cătălin Popescu.

Cartonaş galbene: Chiriţă (39).