Joi, 28 Mai 2020

P Petrolul

CS Cornu - Petrolul 0-3 / Misiune rezolvată după pauză

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Petrolul îşi continuă marşul către barajul de promovare, astăzi bifând cea de-a 19-a victorie din actuala ediţie a campionatului Ligii A Prahova. A fost un 3-0 obţinut la Cornu, după un meci în care mici dubii au planat doar în prima repriză, încheiată nedecis, pentru ca, în partea a doua, „dubla” lui Georgian Păun (48, 71) şi reuşita lui Roland Stănescu (69) să facă diferenţa într-o confruntare dominată de la un capăt la celălalt de către „găzari”.

Elevii lui Octavian Grigore au trecut cu bine peste un nou hop, duelul găzduit de către cocheta bază sportivă din Cornu solicitându-i destul de serios pe petrolişti.

Liderul a avut nevoie de mai bine de o repriză ca să se desprindă pe tabela de marcaj, asta şi pentru că primele 45 de minute, desfăşurate în nota de dominare clară vizitatorilor, au fost destinate, parcă, ratărilor. „Lupii” s-au instalat în jumătatea adversă din startul confruntării, dar, rând pe rând, Claudiu Tudor (7), Frâncu (14), Vintilă (23) sau Păun (40, bară) n-au reuşit să-l bată pe portarul Dumitrache, la cabine intrându-se, astfel, de pe poziţii de egalitate.

Echilibrul s-a rupt imediat după ce echipele au revenit pe teren, Păun (48) prinzând vinclul din stânga lui Dumitrache, cu un şut formidabil, expediat de la 25 de metri. Imediat, sărbătoritul zilei, „căpitanul” Claudiu Tudor, a fost, la rândul său, aproape de un „eurogol”, trasorul trimis de el, de la aproape 30 de metri, izbind bara transversală şi căzând, mai apoi, pe linia porţii, dar n-a mai trecut mult până la reuşita de 2-0, Stănescu (69) trimiţând cu capul, de la şase metri, după un corner executat, de pe stânga, de către Păun. Două minute mai târziu, Păun şi-a încununat evoluţia excelentă cu încă un gol, după ce a pătruns în careu şi l-a driblat inclusiv pe portarul gazdelor, iar la 3-0 „găzarii” au oprit motoarele, din moment ce obiectivul fusese, practic, atins.

Cu acest nou succes, Petrolul adună 62 de puncte şi se apropie la patru goluri de reuşita cu numărul 100, una care ar putea fi sărbătorită, de ce nu, chiar sâmbăta viitoare, atunci când, pe „Ilie Oană”, va sosi Tricolorul Breaza.

La mulţi ani, Claudiu Tudor!

Ziua de azi a fost una specială pentru „căpitanul” petroliştilor, Claudiu Tudor împlinind 32 de ani. Momentul a fost marcat de către suporterii „lupilor”, cei care, atât pe parcursul întâlnirii, cât şi la final, i-au cântat „La mulţi ani!”, dar şi de către colegii săi.

.........................................................................

CS Cornu – Petrolul Ploieşti 0-3 (0-0)

Marcatori: Păun (48, 71), Stănescu (69).

CS Cornu: Dumitrache – Ad. Oae, Cortan, O. Gheorghe, Şt. Oaie – Gavrilă (62 Herea), Zamfir (77 Sintulescu) – Simion (46 Jinga), Prodan (79 Oprea), Băcioiu – Şovăială. Antrenor: Mihai Dinu.

Petrolul: Marinică – Catană, Prunescu, Frîncu, Velisar – Chiriţă (79 Niţescu), Cl. Tudor (cpt) (72 Butufei) – N. Popescu (75 I. Dumitrescu), Păun, D. Gheorghe – Vintilă (65 Stănescu). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Laurenţiu Piciu – Emil Mateescu şi Iulian Bălănescu.

Observator: Ion Andreoiu.