Joi, 28 Mai 2020

P Petrolul

Petrolul Ploieşti - Petrolul Băicoi 5-0/ S-au oprit la 5!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

“Pe Ilie Oană, nimeni nu scapă!”, pare să fie deviza după care se ghidează, în această primăvară, Petrolul, echipa lui Octavian Grigore obţinând, astăzi, încă un succes categoric pe propria arena. A fost 5-0 în disputa cu Petrolul Băicoi, cu golurile marcate de către R. Alecsandru (9), Nini Popescu (16), Ilie Dumitrescu (18), Păun (31) şi Prunescu (69).

Petrolul a avut parte de o misiune cu adevărat facilă în confruntarea din această după-amiază, una ce s-a dovedit a fi, până la urmă, încă un bun prilej pentru consolidarea golaverajului. Practic, în condiţiile în care Băicoiul s-a prăbuşit încă din minutul 2, adică atunci când a rămas în zece oameni după eliminarea portarului Valentin Costache (fault, din postură de ultim apărător, la Ilie Dumitrescu), duelul de pe “Ilie Oană”, unul oricum inegal apriorri, s-a transformat într-un asediu permanent al amfitrionilor, concretizat şi pe tabela de marcaj.

“Robinetul” cu goluri l-a deschis un fundaş central, ROBERTO ALECSANDRU (9) înscriind cu capul, după un corner executat de pe dreapta, iar NINI POPESCU (16), rămas singur cu Lixandru, a majorat diferenţa cu o execuţie tehnică. Două minute mai târziu, ILIE DUMITRESCU (18) a ajuns până în “buza” porţii şi nu i-a lăsat nicio şansă lui Lixandru, pentru ca, la capătul primei jumătăţi de oră, PĂUN (31) să finalizeze sec, după o pasă primită de la Nini Popescu. 4-0 a fost şi scorul pauzei, asta şi pentru că, uşor “miloşi”, ploieştenii s-au mai şi jucat cu ocaziile, graţiindu-şi adversarii în mai multe rânduri.

La adăpostul diferenţei clare stabilită în prima repriză, “lupii” aproape că au stins motoarele după reluare. Au continuat, logic, să atace, însă nu cu la fel de multă claritate ca în primele 45 de minute, aşa încât, surprinzător oarecum, tabela de marcaj n-a mai suportat decât o singură modificare, la golul înscris de către PRUNESCU (69).

După victoria din această după-amiază, Petrolul şi-a consolidat şi avantajul din clasament, având, acum, patru lungimi în faţa ocupantei poziţiei secunde, CS Blejoi, formaţie ce a cedat, scor 1-3, în deplasare cu CS Băneşti. Etapa viitoare, “lupii” vor juca în deplasare, la Urlaţi.

_______________________________________________

Petrolul Ploieşti – Petrolul Băicoi 5-0 (4-0)

Marcatori: R. Alecsandru (9), N. Popescu (16), I. Dumitrescu (18), Păun (31), Prunescu (69).

Petrolul 52: Marinică – Catană, Prunescu, R. Alecsandru, Velisar – Butufei (65 Olaru) – Ilie Dumitrescu, Cl. Tudor (cpt), Păun (60 Niţescu), N. Popescu (71 Al. Radu) – Stănescu (51 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.

Petrolul Băicoi: V. Costache – G. Georgescu, Al. Zamfir, Duca, Mocanu (29 Militaru) – Zăinescu (4 Lixandru), Rusu (cpt) – Al. Gheorghe, Dorişor (71 Al. Ştefan), Dudulescu (82 Caliţa) – Ad. Ilie. Antrenor: Bobi Codreanu.

Cartonaş galbene: Butufei (60).

Cartonaş roşu: V. Costache (2).

Au arbitrat: Viorel Căunei – Alin Ionică şi Alexandru Chivu.

Observator: Ion Mihai.