Joi, 04 Iunie 2020

P Petrolul

Petrolul, la primele puncte pierdute în 2017/ Pas greşit la Brebu

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

După trei victorii consecutive, bifate în debutul returului, petroliştii au pierdut, astăzi, primele puncte din 2017, pe terenul formaţiei AFC Brebu. Meciul s-a terminat nedecis, 1-1, după ce gazdele au deschis scorul prin Rada (53), pentru ca, la debutul său în tricoul “galben-albaştrilor”, Roland Stănescu (81) să stabilească rezultatul final.

Prima deplasare din sezonul de primăvară a fost una cu ceva probleme pentru echipa lui Octavian Grigore. “Lupii” au trebuit să se mulţumească doar cu un punct în jocul de la Brebu, şi acela salvat pe final, după un meci pe care l-au controlat teritorial, dar în care n-au mai avut luciditatea arătată în precedentele confruntări.

Cu o primă repriză “alba” din mai toate punctele de vedere, singura ocazie apărând după o jumătate de oră de joc, atunci când Ciobotaru a reuşit să salveze de pe linia porţii la un corner al petroliştilor, meciul s-a “aprins” în partea secundă. Una cu goluri, ocazii şi eliminări, şi cu un final încrâncenat, în care “lupii” au încercat să întoarcă soarta disputei.

La scurt timp după reluare, gazdele au profitat de una dintre puţinele ocazii în care au călcat în careul ploieştean şi au deschis scorul, Rada (53) prelungind cu capul, pe spate, o minge centrată de către Bunea. Petrolul s-a văzut nevoită, astfel, să alerge după egalare, într-un final jucat în inferioritate numerică de către ambele combatante, după ce Dumitru şi Chiriţă (65) au avut ceva de împărţit şi au plecat împreună la vestiare, iar salvarea ploieştenilor a venit de la debutantul ROLAND STĂNESCU (81), cel care a restabilit echilibrul cu un şut de la 12-13 metri, lateral dreapta, la colţul lung.

Putea fi chiar şi o victorie a “găzarilor”, dacă şutul lui Păun (83) prindea ţinta, dar Petrolul a trebuit, până la urmă, să se mulţumească cu un punct, păstrându-şi, însă, poziţia în fruntea ierarhiei Ligii A Prahova.

Etapa viitoare, Petrolul va juca, pe “Ilie Oană”, cu Petrolul Băicoi.

…………………………………………………..

AFC Brebu – Petrolul 52 Ploiești 1-1 (0-0)

Marcatori: Rada (53)/ R. Stănescu (81)

AFC Brebu: Stănulescu (cpt)  – Marcu, Burlacu, Zaibert, Ciobotaru (80 Gherleanu) – Fl. Pancovici – Plumb, Budileanu (72 Hromei), V. Bunea (90+4 Oprica), Rada (90+3 Drăgan) – B. Dumitru. Antrenor: Robert Săvulescu.

Petrolul Ploiești: Marinică – Olaru (56 Păun), Prunescu, D. Chiriță, Velisar – Vl. Butufei – I. Dumitrescu (52 N. Popescu), Cl. Tudor (cpt), Catană, Dr. Gheorghe (70 R. Alecsandru) – Vintilă (62 R. Stănescu). Antrenor: Octavian Grigore.

Cartonașe galbene: Dumitru (59), Budileanu (71), Plumb (83), Stănulescu (88), Gherleanu (90+2)/ Vintilă (45)

Cartonașe roșii: Dumitru (65)/ D. Chiriță (65).

Au arbitrat; Alin Gheorghe (Ploiești) – Valentin Dumitru (Gherghița) și Gabriel Răduţă  (Ploiești).

Observator AJF: Ionuț Borcan (Ploiești).