Sâmbătă, 08 August 2020

P Petrolul

Ploaie de goluri la Mizil

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Petrolul a făcut spectacol la primul meci oficial din 2017, impunându-se cu 9-0 pe terenul formaţiei Rapid Mizil, într-o confruntare din cadrul optimilor de finală ale fazei judeţene a Cupei României, ediţia 2017-2018. Golurile echipei lui Octavian Grigore au fost marcate de către Claudiu Tudor (40-pen, 78), Vintilă (43, 60, 71), R. Alecsandru (44), D. Gheorghe (75, 88) şi Prunescu (80).

Aşa cum era de aşteptat, Petrolul s-a impus lejer în confruntarea de la Mizil, una pe care a început-o, totuşi, destul de greoi. Gazdele au ţinut pasul vreme de aproape o repriză, ba chiar au avut o şansă imensă să şi deschidă scorul, în minutul 16, atunci când Prunescu l-a faultat în careu pe Smedoiu, dar Marinică a apărat penaltiul executat de către “căpitanul” Lambă.

Tot dintr-un penalti aveam să se marcheze prima dată, dar la cealaltă poartă şi cu celălalt “căpitan” mult mai sigur pe el, CL. TUDOR (40) învingându-l fără probleme pe C. Ene de la punctul cu var. A fost, practic, momentul ce a deschis robinetul cu goluri, pentru că, până la pauză, “lupii” au mai punctat de două ori, prin Vintilă (43 – reluare, din apropiere, după un balon respins de portar la şutul lui D. Gheorghe) şi R. Alecsandru (44 – “cap” din 6 metri, după o centrare trimisă, de pe stânga, de către Claudiu Tudor).

Apoi, partea a doua s-a jucat într-un singur sens, spre poarta nefericitului Cornel Ene, cel care s-a mai văzut învins de încă şase ori. VINTILĂ (60 – reluare în plasă, după un şut al lui Ilie Dumitrescu, respins în faţă de portar şi 71 – şut imparabil, de la 14 metri) a realizat hattrick-ul, D. GHEORGHE (75 – şut de la 18 metri, în dreapta portarului şi 88 – reluare cu capul, din apropiere, după o centrare a lui Niţescu) a reuşit “dubla”, CL. TUDOR (78 – şut de la 22 de metri, în colţul din stânga portarului) a recidivat şi el, iar PRUNESCU (80 – scăpat singur cu Ene, a trimis plasat pe lângă acesta) a completat lista marcatorilor unui meci fără istoric.

Petrolul avansează, astfel, în Cupa României, iar sâmbăta viitoare va relua cursa pentru promovare în Liga a III-a, atunci când, în prima etapă a returului Ligii A Prahova, va primi, pe “Ilie Oană”, vizita lui CS Păuleşti (ora 15.00).

……………………………………………….

Rapid Mizil – Petrolul 52 Ploieşti 0-9 (0-3)

Marcatori: Cl. Tudor (40 –pen, 78), Vintilă (43, 60, 71), R. Alecsandru (44), D. Gheorghe (75, 88), Prunescu (80).

Rapid: C. Ene –Lazăr, Iacob (81 A. Ghidia), Lambă (cpt), M. Ene – Andrei, Stoica (46 Barbu) – Tănase (46 Brotac), Suditu, Smedoiu – Al. Vasile (46 Costache). Antrenor: Gabriel Cozma.

Petrolul: Marinică – Olaru (46 Catană), R. Alecsandru, Prunescu, Velisar (72 Niţescu) – Chiriţă (60 Butufei) – N. Popescu, Cl. Tudor (cpt), Păun (56 I. Dumitrescu), D. Gheorghe – Vintilă. Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Mihai Amorăriţei – Valentin Dumitru şi Ştefan Călăraşu.

Cartonaşe galbene: Al. Vasile (38), Lazăr (40)/Prunescu (55).