Marți, 04 August 2020

P Petrolul

Soluție de compromis pentru Petrolul / Acordarea mărcilor contra cost

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

”Este bine data de 15 februarie pentru a găsi soluția pentru cedarea mărcilor? Este toată lumea de acord? Batem palma, domnule Vlad?, au fost cuvintele cu care s-a încheiat ședința Consiliului Local din data de 21 decembrie, anul trecut. Conform înțelegerii, au urmat mai runde de negocieri între reprezentanții Consiliului Local și cei ai Petrolului, în care s-a studiat şi modelul proiectele folosite de alte primării din țară, dar, din păcate, nu s-a ajuns la vreun rezultat. Odată cu apropierea termenului limită au apărut, ca întotdeauna, "scuzele".

Primarul Dobre insistă pe ideea că, înainte de toate, mărcile PETROLUL trebuiesc evaluate și, abia după aceea, valorificate. Mai mult, vrea să dea o tura pe la Cluj, pentru a vedea ”pe viu” cum de a reușit omologul Boc să acorde mărcile Univerității Cluj, de parcă actele depuse de președintele Cristi Vlad ar arăta altceva.

De partea cealaltă, intr-un interviu acordat jurnalulph.ro, consilierul local Sorin George Botez spune: ”Am stabilit, de principiu, cu reprezentanţii suporterilor, să incercăm o variantă provizorie prin care să punem la dispoziţia asociaţiei Petrolul 52, contra cost, pe o perioadă de 18 luni, marca Petrolul Ploieşti. In această perioadă de 18 luni urmează să stabilim cu calm şi cu profesionalism, paşii de urmat pentru a face din Petrolul o echipă puternică, aptă să revină in prim-planul competiţiei sportive, capabilă să atragă sponsori importanţi. Putem discuta de o asociere între municipalitate şi reprezentanţii suporterilor, de o societate pe acţiuni sau de orice formă care să garanteze că proiectul noului Petrolul este unul viabil. Sub acest aspect nu s-au luat decizii şi toată lumea a fost de acord că nu trebuie să ne grăbim. Măsurăm de mai multe ori şi tăiem o singură dată.”

De aici se nasc două întrebări: cum poate încasa Primăria Municipiului Ploiești contravaloarea închirierii mărcilor, dacă mărcile nu au o valoare stabilită de evaluator? Şi, a doua, dacă această ”închiriere” a mărcilor pe o perioadă determinată (18 luni) este perfect legală, de ce nu s-a pus în practică la începutul sezonului, avănd în vedere că acest lucru a fost solicitat la unison de conducerea Petrolului și suporteri?