Duminică, 31 Mai 2020

P Petrolul

Petrolul – Unirea Slobozia 3-3 / Remiză la ultima fază( FOTO&VIDEO)

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

După îndelungi eforturi ale suporterilor, fotbaliştilor şi componenţilor staffului tehnic al „galben-albaştrilor”, terenul sintetic din Parcul Municipal „Ploieşti Vest” a fost, într-un final, curăţat de zăpadă şi apt să găzduiască, în condiţii propice, meciul de verificare dintre Petrolul 52 Ploieşti şi Unirea Slobozia. Testul s-a încheiat la egalitate, 3-3, golurile ploieştenilor fiind marcate de către Velisar (28), D. Gheorghe (48) şi Iancu (90+2, pen.).

Partida a început cu aproape 60 de minute mai târziu faţă de programarea iniţială, dar nu doar din cauza zăpezii, ci şi a accidentului petrecut, în jurul prânzului, pe Centura de Vest a Ploieştiului. Dacă petroliştii au fost „norocoşi” şi au ajuns din timp la locul de disputare al întâlnirii, dar asta pentru că s-au văzut nevoiţi să pună mână pe lopeţi pentru a curăţa suprafaţa de joc, în schimb ialomiţenii au trebuit să coboare din autocar la Gara de Vest, să traverseze calea ferată şi, mai apoi, să străbată la pas, prin zăpadă, aproape întreg parcul pentru a ajunge la teren.

Revenind la testul propriu-zis, se poate spune că ambele echipe şi-au atins obiectivul, jocul disputându-se la intensitate maximă. Petroliştii au avut iniţiativa în prima repriză şi, după două bune ocazii irosite de către Nini Popescu (10 şi 18), au reuşit să deschidă scorul, VELISAR (28) reluând în plasă, din 4-5 metri, lateral stânga, o minge centrată, de pe partea opusă, de către Olaru. Apoi, Dragoş Gheorghe (34) a avut şansa lui 2-0, atunci când a rămas singur doar cu portarul ialomiţenilor, dar a trimis în acesta, iar, oarecum contrar cursului jocului, Unirea a reuşit imediat să egaleze, Adăscăliţei (35) fructificând, cu un şut din interiorul careului, un contraatac al oaspeţilor.

După reluare, petroliştii au trecut din nou în avantaj, D. GHEORGHE (48) fructificând, cu o lovitură de cap, o centrare venită de la Olaru. Cinci minute mai târziu, Butufei putea face 3-1, însă şutul său, expediat de la 25 de metri, a fost salvat, de sub transversală, de portarul oaspeţilor. Apoi, pe fondul schimbărilor efectuate în ambele trupe, Unirea a pus stăpânire pe joc, reuşind să răstoarne scorul, prin golurile marcate de Răduca (60) şi Khalil (71).

Echilibrul s-a restabilit la chiar ultima fază a meciului, atunci când, după un henţ al lui Topor, comis în suprafaţa de pedeapsă, IANCU (90+2) a transformat lovitura de pedeapsă, stabilind, astfel, scorul final al întâlnirii: 3-3.

Următorul meci al Petrolului se va disputa miercuri, tot pe terenul de la Parcul Vest, şi tot cu o echipă din cel de-al treilea eşalon, Flacăra Moreni.

........................................................................

Petrolul 52 Ploieşti – Unirea Slobozia 3-3 (1-1)

Marcatori: Velisar (28), D. Gheorghe (48), Iancu (90+2, pen.)/Adăscăliţei (35), Răduca (60), Khalil (71).

Petrolul: Niţache (30 Chiş, 60 Marinică) – Olaru, R. Alecsandru, Chiriţă, Velisar – Butufei, Catană – N. Popescu, Păun, D. Gheorghe – Vintilă. Antrenor: Octavian Grigore.

Pe parcursul reprizei a doua au mai intrat Niţescu, Oaie, Crăciun, Al. Radu, Jipa, Ursu, Iancu.

Unirea: Cristică – Drăguţ, Topor, Lazăr, Bucurică – Adăscăliţei, Soare, Năstase, Gherasim – Răduca, Khalil. Au mai jucat: Călin, Lemnaru, Anton, Ene, Săvescu, Marin, Ştefănică. Antrenor: Ion Ionescu.