Joi, 28 Mai 2020

P Petrolul

Petrolul a bătut-o pe Dacia Unirea Brăila / Peste Liga a II-a! (VIDEO)

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Petrolul a început cu dreptul seria partidelor de verificare din această iarnă, obţinând o victorie de moral în faţa unei echipe din eşalonul secund, Dacia Unirea Brăila. În meciul disputat pe terenul sintetic al Parcului Municipal “Ploieşti Vest”, ploieştenii s-au impus cu 2-1, toate golurile fiind marcate în repriza a doua, de către francezul Halim Khali (55) şi Jipa (90, penalti), pentru învingători, respectiv Neagu (85), pentru brăileni.

Trupa lui Octavian Grigore a arătat încurajator la primul test din 2017, unul despre care se poate spune că este edificator, atâta vreme cât adversara a fost o echipă aflată cu două eşaloane mai sus. În faţa a circa 300 de suporteri, strânşi de jur-împrejurul terenului din Parcul Municipal “Ploieşti Vest”, petroliştii au jucat fără complexe şi au obţinut o victorie dătătoare de speranţe în perspectiva sezonului de primăvară, unul la capătul căruia trebuie să se afle promovarea în Liga a III-a.

Grigore a folosit un prim “11” în care, faţă de prima parte a campionatului, şi-au făcut loc doar două noutăţi, fundaşul central Roberto Alecsandru şi mijlocaşul de bandă Nini Popescu, ambii foşti juniori ai Petrolului, reveniţi la Ploieşti în această iarnă. În prima repriză nu s-a înscris, dar ploieştenii au avut principalele oportunităţi, prin Păun (30 – incursiune pe banda stângă, finalizată cu un şut de la 5-6 metri, reţinut de portar) şi Vintilă (37 – scăpat singur pe stânga, după o pasă a lui Nini Popescu, a intrat şi unghi şi a şutat pe lângă poartă).

După reluare, în efectivul ploieştenilor au apărut şi jucătorii veniţi în probe, francezii Halim Khali şi Neil Hillion, Oae, Iancu, Pătraşcu şi, din minutul 70, Carlos Alberto. Iar primul dintre cei enumeraţi a fost şi cel care a deschis scorul, Khali (55) reuşind ca, după ce a recuperat un balon aproape de centrul terenului, să avanseze şi să-l învingă pe portarul Popa cu un lob perfect, executat de la 25-30 de metri!

Apoi, Jipa (62), Khali (68) şi Carlos Alberto (73) au fost aproape de 2-0, însă golul a picat în poarta lui Chiş, învins de către Neagu (85), cu un şut trimis, de la 6-7 metri, lateral stânga, la colţul scurt.

Până la urmă, însă, Petrolul a mai înscris o dată, la chiar ultima fază a meciului, atunci când Jipa (90) a transformat un penalty dictat după un fault comis asupra lui Carlos Alberto.

Francezii nu rămân

După ce s-au pregătit în această săptămână alături de petrolişti, francezii Halim Khali (foto) şi Neil Hillion au evoluat timp de o repriză în meciul cu Brăila, primul reuşind să şi înscrie un gol spectaculos. În vârstă de 21 de ani, Khali a evoluat ultima data în prima ligă din Gibraltar, pentru Europa Point, după ce înainte jucase pentru formaţia Evry Essone, în vreme ce Hillion (20 ani) a trecut, tot prin eşaloanele inferioare din Hexagon, pe la CSB Bretigny, iar în toamna trecută a dat probe şi la Atletico Vaslui.

Ei, însă, nu vor rămâne sub comanda lui Octavian Grigore, atât din raţiuni valorice, cât şi administrative, Petrolul 52 nefiind, în acest moment, în situaţia unui club care să-şi propună să legitimeze fotbalişti străini. De asemenea, şi Carlos Alberto Angyus, un jucător roman, din Satu Mare, are şanse foarte mici să-l fi convins pe Octavian Grigore.

Boldeştiul, următorul adversar

Următorul meci de verificare al petroliştilor se va disputa miercuri, de la ora 15.30, în compania Petrolistului Boldeşti, echipă din cel de-al treilea eşalon. Întâlnirea se va desfăşura tot pe terenul sintetic de la Parcul Municipal “Ploieşti Vest”. Până la reluarea campionatului, ploieştenii vor mai juca cu Unirea Slobozia şi cu Flacăra Moreni, în vreme ce testul cu Unirea Bascov a picat, după ce argeşenii ar fi pus condiţia ca meciul să se joace pe “Ilie Oană”.

......................................................

Petrolul 52 Ploieşti – Dacia Unirea Brăila 2-1 (0-0)

Marcatori: Khali (55), Jipa (90, pen.)/Neagu (85).

Petrolul, repriza I: Marinică – Olaru, R. Alecsandru, Chiriţă, Velisar – Butufei – N. Popescu, Catană, Păun, D. Gheorghe – Vintilă.

Petrolul, repriza a II-a: Chiş – Oae, R. Alecsandru, Craciun, Al. Radu – Niţescu – Iancu, Khali, Hillion, Pătraşcu (70 Carlos) -  Jipa. Antrenor: Octavian Grigore

Dacia Brăila: Popa – Niţă, Moblan, Ghiocel, Stănciulescu, Iosofache, Adăscăliţei, Oprea, Mucuţă, Ciuculeanu, Calu. Au mai jucat: Petrea – Puiu, Ivan, Nicoară, Hagianu, P. Ioan, Roşoagă, Neagu, Puşcaşu, Iordache. Antrenor: Alin Pânzaru.