Luni, 26 August 2019

P Petrolul

„Autobaza” Văleniului a rezistat pe „Ilie Oană”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Revenită pe „Ilie Oană” după victoria clară de la Măneciu, Petrolul părea să aibă o misiune facilă în duelul cu CSO Teleajenul Vălenii de Munte, una dintre echipele fără mari pretenţii din eşalonul judeţean. N-a fost, însă, decât un nou pas greşit al elevilor lui Octavian Grigore, un 0-0 venit la capătul unui meci în care petroliştii au ratat un penalti şi multe alte ocazii uriaşe, iar rezultatul a adus şi o schimbare de lider, Blejoiul trecând pe prima poziţie în Liga A Prahova.

Startul confruntării a prevestit sensul unic în care urma să se desfăşoare confruntarea, atâta vreme cât ocaziile de gol au apărut rapid la poarta vizitatorilor. Doar că Vintilă (min. 12 şi 14) şi-a potrivit mai greu ţinta, irosind două mari oportunităţi, mai întâi cu o lovitură de cap, expediată de la 7-8 metri, puţin alături, după un corner bătut de către Păun, şi, apoi, cu un „vole” peste transversală, din interiorul careului, la o pasă perfectă a lui Ilie Dumitrescu. În plus, inspiraţia l-a trădat până şi pe Claudiu Tudor (min. 21), cel care n-a reuşit să transforme o lovitură de pedeapsă, acordată în urma unui fault comis de Toader asupra lui Dragoş Gheorghe, portarul Şandru plecând în dreapta şi intuind direcţia şutului expediat de căpitanul „galben-albaştrilor”! Ghinionul era departe de a se fi spart, pentru că, atunci când mai erau zece minute până la pauză, Păun a trimis o centrare în forţă de pe dreapta, mingea a fost reluată de Vintilă în portarul Şandru şi, ricoşând din acesta, s-a plimbat câţiva metri pe linia porţii, până să fie recuperată de către goalkeeper-ul oaspeţilor!

O repriză, până la urmă, fără gol, deşi tabela ar fi putut să le surâdă liniştit amfitrionilor, iar partea a doua a început după acelaşi scenariu, cu un forcing continuu al elevilor lui Tavi Grigore. Dar, totuşi, nu la fel de intens ca în primele 45 de minute, pentru că precipitarea a început să-şi spună cuvântul, petroliştii găsind din ce în ce mai greu traseele ideale pentru a duce mingea în faţa porţii adverse. Nae (68) putea aduce liniştea, dar, scăpat pe stânga, a şutat, din unghi, în portarul vălenarilor, iar Dragoş Gheorghe (73) a trimis, din şase metri, alături, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Olaru. Încă o ratare mare, trecută în contul lui Niţescu (75 – reluare, din 3-4 metri, pe lângă bară), o intervenţie senzaţională a lui Şandru (80) la şutul lui Cl. Tudor şi cam atât până la final, Petrolul bifând un semieşec neprogramat.

Cu 31 de puncte în clasament, Petrolul a pierdut, după runda de astăzi, fotoliul de lider al Ligii A Prahova, pe primul loc trecând CS Blejoi, cu acelaşi număr de puncte dar cu un golaveraj superior (+37 faţă de +33). În etapa viitoare, Petrolul va juca, vineri, la Plopeni.

 ________________________________________________

AS Petrolul 52 Ploieşti – CSO Teleajenul Vălenii de Munte 0-0

Petrolul: Marinică – Olaru, Prunescu, Chiriţă, Velisar – Cl. Tudor (cpt), Butufei – Ilie Dumitrescu (79 S. Petre), Păun (61 Niţescu), Gheorghe (75 Jipa) – Vintilă (50 Nae). Antrenor: Octavian Grigore.

CSO Teleajenul: Şandru – Stanciu, Toader, F. Savu, M. Savu (cpt) – Grigore (61 Beznea), Milu, Rădulescu (75 Sârbu), Tănase – Cernea – Cruceru. Antrenor: Vasile Voinea.

Au arbitrat: Mihai Amorăriţei (Câmpina) – Dragoş Pantilie (Câmpina) şi Mircea Rusu (Bertea).

Observator: Mihai Ionescu (Ploieşti).

Cartonaşe galbene: Prunescu (26), Velisar (63)/S. Toader (21), Rădulescu (51), F. Savu (57), Milu (71), Şandru (90+2).