Joi, 28 Mai 2020

P Petrolul

Petrolul câştigă şi revine pe primul loc / Fără emoţii la Măneciu (VIDEO)

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

După două sincope consecutive, remizele cu Tricolorul Breaza şi AFC Băneşti, petroliştii şi-au regăsit cadenţa, impunându-se clar în deplasarea de astăzi, de la Măneciu. Echipa lui Tavi Grigore a câştigat cu 3-0, după autogolul lui Cârstocea şi reuşitele lui Dragoş Gheorghe şi Vintilă, revenind, astfel, pe prima poziţie a clasamentului Ligii A Prahova.

Aproape 3000 de oameni, o asistenţă pentru care ar fi invidioase trei sferturi dintre echipele de prim-eşalon, au luat cu asalt stadionul din Măneciu, pentru a vedea la lucru echipa care, în acest sezon, a dat o nouă dimensiune fotbalului judeţean. Iar Petrolul, la doar 24 de ore după ce pierduse, în favoarea Blejoiului, fotoliul de lideră a eşalonului judeţean, a reconfirmat faptul că se află, totuşi, la un alt etaj valoric faţă de oponentele sale, obţinând, la Măneciu, o victorie reconfortantă, venită după un joc consistent al “galben-albaştrilor”.

Fără doi dintre titularii obişnuiţi în primul “11”, Butufei şi Catană absentând din cauza accidentărilor, Tavi Grigore a trebuit să regândească un pic modulul tactic al echipei sale. Tehnicianul a căutat să câştige controlul la mijlocul terenului prin experienţa tridentului Chiriţă-Cl. Tudor-Păun, a mizat pe viteza superioară adusă, în benzi, de Ilie Dumitrescu şi Dragoş Gheorghe, dar şi pe incisivitatea lui Vintilă, şi se poate spune că a fost inspirat, atât cu primul “11” cât şi cu schimbările efectuate pe parcurs, pentru că Petrolul a dominat cap-coadă întâlnirea de la Măneciu.

Practic, cu excepţia ocaziei din primul minut a lui Daniel Stoian (şut de la 10-12 metri, lateral stânga, pe lângă colţul scurt), ploieştenii n-au avut deloc emoţii, reuşind să-şi şi facă jocul uşor după ce au deschis rapid scorul, Cârstocea (10) deviind în proprie poarta mingea trimisă de Vintilă, printr-o "pădure" de picioare, de la 7-8 metri. Golul fusese anticipat de ratările lui Dragoş Gheorghe (4 – reluare din marginea careului mic, la care Toma s-a impus incredibil) şi Păun (8 – cursă solitară, finalizată cu un şut de la 16 metri, puţin peste transversală), iar ocaziile au continuat să curgă, dar Claudiu Tudor (24) şi Păun (28) n-au reuşit să mărească diferenţa înainte de intrarea la cabine.

Lucrurile s-au lămurit, însă, la scurt timp după pauză, după ce Dragoş GHEORGHE (56) a fructificat, cu o lovitură de cap expediată din marginea careului mic, o centrare venită, de pe dreapta, de la Nae. Ploieştenii puteau gestiona, astfel, mult mai liniştiţi ultima parte a confruntării, iar, spre final, au mai punctat o dată, atunci când VINTILĂ a profitat de nesiguranţa fundaşilor adverşi şi, rămas singur cu Toma, l-a “executat” pe portarul gazdelor cu o execuţie tehnică de fineţe.

3-0, astfel, pentru Petrolul, o victorie logică, conformă cu ceea ce s-a petrecut pe gazon.

Cu Văleniul, în nocturnă

Petrolul a bifat, astfel, cea de-a 9-a victorie stagională şi, cu un total de 30 de puncte, îşi păstrează avansul de două lungimi în clasament faţă de ocupanta poziţiei secunde, CS Blejoi. Etapa viitoare, ploieştenii vor juca pe “Ilie Oană” cu Teleajenul Văleni, într-un meci ce se va disputa sâmbătă, cel mai probabil în nocturnă, de la ora 18.00.

Incidente la pauză

Meciul de la Măneciu a avut parte şi de câteva momente tensionate, petrecute în timpul pauzei. Suporterii celor două formaţii au fost la un pas să se încaiere, după ce cîţiva localnici s-au îndreptat ameninţător către un grup mic de ploieşteni, moment în care mai mullţi fanii din sectorul ocupat de petrolişti au pătruns pe gazon, fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru ca lucrurile să nu degenereze.

În tot acest incident au fost implicaţi, fără voia lor, şi jucătorii şi oficialii Petrolului. La pauză, Tavi Grigore a preferat să nu-şi mai ducă echipa în vestiar, lăsându-şi elevii să se odihnească într-un colţ al terenului, adică exact în zona în care s-au petrecut evenimentele. La un moment dat, jandarmii au intrat printre jucători, producându-se un meleu în urma căruia unul dintre oficialii Petrolului a ieşit puţin “şifonat”.

Reţetă bună pentru gazde

Mănecenii au vândut bilete la această confruntare, preţului unui tichet fiind de 5 lei. Şi cum la meci au asistat aproape 3000 de oameni, se poate spune că gazdele au încasat o sumă frumuşică de pe urma acestui joc, oricum mult peste reţeta realizată la jocurile obişnuite. Încă un semn că prezenţa Petrolului în această ediţie a Ligii A Prahova ajută fotbalul judeţean şi din punct de vedere economic.

______________________________________________________________

Avântul Măneciu – Petrolul 52 Ploieşti 0-3 (0-1)

Marcatori: Cârstocea (10, autogol), Vintilă (73), D. Gheorghe (56).

Avântul: Al. Toma – Miroiu, G. Stanciu, Gh. Filip, Al. Costache (79 Borş) – Alangescu, Cârstocea – Al. Ciobanu (61 F. Mihai), D. Stoian (cpt), C. Stoian (52 Fl. Gheorghe) – Al. Neagu (69 Sârbu). Antrenor: Dorinel Beznea.

Petrolul: Marinică – Olaru, Penescu, I. Crăciun,  (78 Jipa), Velisar – Cl. Tudor (cpt), Chiriţă – I. Dumitrescu (49 Nae), Păun (49 Niţescu), D. Gheorghe (84 S. Petre) – Vintilă. Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Alin Gheorghe – Alexandru Chivu și Daniel Leca (toți din Ploiești).

Observator AJF: Cătălin Popescu (Ploiești)