Duminică, 05 Iulie 2020

I International

Remiza in ultima partida a preliminariilor

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Nationala Romaniei a incheiat preliminariile Campionatului Mondial din 2018 cu o remiza dramatica in Danemarca.

Scorul final al meciului a fost 1-1, "tricolorii" marcand in minutul 88 in inferioritate numerica!

Selectionerul Cosmin Contra a folosit la Copenhaga o formula experimentala, el fiind obligat sa ii inlocuiasca pe cei patru absenti din duelul de joi, contra Kazahstanului. Asa si-au facut aparitia in primul "11" debutantul Balasa, Stanciu, Deac sau Hoban.

In prima repriza Romania nu a prea contat, reprezentativa noastra preferand un joc de asteptare combinat cu lansari in adancime pentru jucatorii de atac, Andone si Budescu.

Danezii, in schimb, au ratat ocazii mari prin Bendtner si au avut chiar un gol anulat gresit de arbitri la acelasi jucator.

Partea secunda a inceput dupa aceleasi coordonate si, pana la urma, inevitabilul s-a produs. La capatul primei ore de joc Ganea il faulteaza in careu pe Bendtner, iar arbitrul ii arata cartonasul galben si indica punctul cu var.

Eriksen a marcat, desi Tatarusanu a atins mingea, fiind aproape de o parada de senzatie.

Trei minute mai tarziu acelasi Ganea comite un nou fault stupid si vede al doilea galben, fiind eliminat.

Danezii au incercat sa preseze, insa Contra a facut doua mutari inspirate. A renuntat la jocul pe un varf impins, Andone fiind spectator la aceasta partida, si i-a trimis in teren pe Keseru si Tucudean.

De la atacantul Viitorului a venit golul egalizator, Tucudean luftand in careul advers, insa pasand astfel, neintentionat, perfect pentru Deac, care a punctat din 7 metri.

Gazdele au incercat sa forteze victoria pe final, insa nu au mai reusit sa inscrie, astfel ca Romania incheie preliminariile pe dezamagitor loc 4 in Grupa E, dar cu un rezultat pozitiv.