Joi, 28 Mai 2020

I International

Astra Giurgiu a debutat cu dreptul în actuala ediție Europa League

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Rămasă fără cei mai buni jucători și cu antrenor nou pe bancă, fosta campioană a României, Astra Giurgiu, părea că are o misiune destul de grea în prima manșă a turului 2 preliminar al Europa League. Cu tânărul Iordănescu pe bancă, Astra a câștigat prima manșă din turul doi al Europa League cu FK Zira, scor 3-1, și e foarte aproape de calificarea în faza următoare. Returul se va juca săptămâna viitoare.

Giurgiuvenii au deschis scorul în minutul 32, după trei ratări uriașe ale lui Belu și Erico și Chipirliu. Ioniță II a marcat primul gol de la marginea careului, după o greșeală a portarului advers.

Două minute mai târziu, azerii au egalat surprinzător cu un șut de la 20 de metri al lui Sadygov și cele două echipe au intrat la cabine la egalitate.

Echipa lui Edi Iordănescu a preluat din nou conducere în minutul 55, când Dandea a reluat cu capul o centrare de pe partea dreaptă, foarte bine executată de același Ioniță. Scorul final a fost stabilit de noua achiziție a giurgiuvenilor, Le Tallec, care a înscris din apropiere, după o pasă foarte bună trimisă cu capul de Erico.

Cu această victorie, 3-1, trupa lui Iordănescu pornește ca favorită în manșa retur de peste o săptămână din Azerbaidjan.


ASTRA GIURGIU- ZIRA 3-1(1-1)

stadion: ''Marin Anastasovici'', Giurgiu.

Au marcat: Ioniță 32, Dandea 55, Le Tallec 74 / Sadygov 34

Cartonaşe galbene: Ioniţă ‘36 / Şemonaiev '53, J. Boum '63

Astra Giurgiu: Illiev - Belu, Bejan, Erico, Stan - Dandea (Vâlceanu '63), Mrzljak - Ioniţă, Marquinhos, Nicoară (Balaure '78) - Chipirliu (Le Tallec '46). Antrenor: Edward Iordănescu.

FK Zira: Nazirov – Gabriel Matei, J. Boum, Krneta, Şemonaiev (Khalildze '56), O. Aliyev (Gadze '65) – Manga, Mustafaiev, Djurici, Sadigov (Ibekoyi '77) – Belfort. Antrenor: Aikhan Abbasov.