Joi, 28 Mai 2020

I International

Reprezentativa Germaniei câștigă în premieră Cupa Confederațiilor

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Germania a castigat editia din 2017 a Cupei Confederatiilor, dupa ce a trecut in marea finala de Chile, campioana din America de Sud, cu scorul de 1-0.

Partida a avut loc in Rusia la Sankt Petersburg si singurul gol marcat a fost reusit de Stindl in minutul 20.

Stindl a profitat de o gafa uriasa a lui Marcelo Diaz, fundas al chilienilor, care a pierdut mingea inexplicabil in fata careului mare, Werner a recuperat si a oferit o pasa de gol colegului sau.

Chile a insistat si a avut chiar mari ocazii de gol, si la 0-0, dar si dupa, prin Vidal, Sanchez sau Vargas, dar nemtii au fost mai pragmatici si au stiut sa controleze jocul si sa mentina acest rezultat.

Chilienii au cerut si penalti in cateva randuri, dar nu au fost ascultati de arbitrul Mazici, care pe final l-a trimis in tribune pe antrenorul Pizzi.

A fost prima victorie a nemtilor in 10 editii de Cupa Confederatiilor, cea mai buna performanta de pana acum fiind o medalie de bronz in 2005, la editia desfasurata pe teren propriu.

Chile obtine si ea cea mai mare performanta la ConfedCup, chiar la prima participare.

Recent, Romania invinsese intr-un meci amical pe campioana din America de Sud cu 3-2, la Cluj-Napoca.

Germania si Chile se intalnisera si in faza grupelor, tot in Rusia, scorul fiind egal atunci, 1-1, tot Stindl marcand pentru nemti.