Duminică, 09 August 2020

I International

Analiza lui Christoph Daum după patru luni pe banca naționalei

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În cele patru luni ca selecționer al primei reprentative de fotbal a României, Christoph Daum a obținut două remize, o victorie și o înfrângere. Selecționerul României, Christoph Daum, a vorbit despre situația fotbalului din prima ligă și despre planurile pe care le are pe banca primei reprezentative. 

"Ceea ce se petrece azi în fotbalul românesc nu e ceva ce ține de evenimente de acum 3-4 luni, ci e consecința unui sistem vechi de 10-15 ani. Nu am văzut o viziune realistă despre ceea ce trebuia să fi făcut mai bine acum 10 ani. Nu trebuie decât să te uiţi la situaţia echipelor româneşti în cupele europene, la rezultatele echipelor naţionale de juniori sau la situaţia centrelor de copii şi juniori. Nu e jobul meu să critic ce a fost rău în ultimii ani. Jobul meu e să găsesc soluţii şi asta încerc să fac.

"A fost o decizie spontană să semnez cu echipa României. Ceea ce mi-a spus preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, m-a convins din start. Am spus că vreau să vin să ajut fotbalul românesc ca să dezvolte structuri şi standarde de performanţă şi să influenţez cu experienţa mea echipa naţională. Dar schimbarea nu poate veni peste noapte sau în câteva săptămâni sau luni", a spus Daum. 

Sigur, când pierzi 0-3, e clar că cealaltă echipă a fost mai bună. Dar am vorbit cu mulţi fani, care continuă să rămână optimişti, care susţin echipa naţională. Mulţi oameni, poate chiar majoritatea, cred în succesul pe viitor al fotbalului românesc", a declarat Daum pentru site-ul lead.ro.