Duminică, 09 August 2020

I International

Astra câștigă la Viena și este aproape de 16-imile Europa League.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cu o etapă rămasă de disputat din grupele Europa League, șansele echipelor românești de a ajunge în primăvara europeană, au crescut considerabil după rezultatele obținute joi seară. FCS București s-a impus în ultimele minute, în fața turcilor de la Osmanlispor, 2-1,prin golurile reușite de Momcilovic(68) și Tamaș(86), pentru oaspeți deschizând scorul Ndiaye(30).

În partida de la Viena, deși condusă cu 1-0, campioana României, Astra Giurgiu, a reușit o revenire de senzație și s-a impus pe terenul Austriei Viena, cu 2-1. Gazdele au deschis scorul prin Rotpuller (58) și totul se îndrepta către o nouă seară tristă pentru fotbalul românesc.

Rămași în zece oameni după eliminarea lui Grunwald (65), austriecii au făcut cu greu față atacurilor giurgiuvene, mai ales după introducerea lui Florea, cel care, a schimbat total fața Astrei.La capătul unei acțiuni superbe pe traseul Teixeira - Alibec, acesta șutează, portarul respinge, dar Florea, pe fază, împinge balonul în poartă. Același Florea avea să scoată, zece minute mai târziu, un penalty, pe care Budescu l-a transformat cu siguranță. Campioana României se impune pe terenul Austriei Viena şi a făcut un pas important pentru accederea în 16-imile Europa League.

Astfel, în ultima rundă a meciurilor din grupa E, Astra va primi replica italienilor de la AS Roma, care a câştigat deja grupa, în timp ce Austria Viena se deplasează în Cehia, unde o va întâlni pe Viktoria Plzen, grupare care nu mai are nicio şansă de a merge în primăvara europeană.

Înainte de aceste meciuri, AS Roma e pe primul loc, cu 11 puncte, Astra pe 2 (7p), Austria Viena pe 3 (5p) şi Viktoria Plzen (3p). Giurgiuvenii sunt la mâna lor: dacă vor bate Roma, se vor califica automat din grupă.

Austria Viena - Astra Giurgiu 1-2(0-0)

Austria Viena (4-2-3-1): Hadzikic - Larsen, Rotpuller, Filipovic, Martschinko - Holzhauser, Serbest - Venuto, Grunwald, Pires - Kayode

Rezerve: Pentz, Friesenbichler, Prokop, Salamon, Stronati, Tajouri, Windbichler

Antrenor: Thorsten Fink

Astra (4-3-3): Silviu Lung jr. - Stan, Oros, Geraldo, Morais - Seto, Săpunaru, Boubacar - Budescu, Alibec, Teixeira

Rezerve: Gavrilaș, Fabricio, Florea, Ioniță, Lovin, Moise, Nicoară

Antrenor: Marius Șumudică

foto:fifa.com