Duminică, 09 August 2020

I International

” Generația de Aur” este mai săracă / Didi Prodan a încetat din viață!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

O veste tragică a zguduit, miercuri seară, fotbalul românesc. Daniel Prodan, fost mare jucător al echipei naționale, a decedat fulgerător, miercuri, din cauza unui infarct. „Didi” avea 44 de ani.
Daniel Prodan, fost mare internațional român, a decedat, miercuri seară, la vârsta de 44 de ani, după ce a suferit un infarct, în jurul orei 20.00, în timp ce se uita la televizor. Anunțul a fost făcut de jurnalistul Dorin Chioțea, pe contul de Facebook. „Didi” a scris istorie la echipa națională, pentru care a evoluat în perioada 1993-2001, fiind component al „Generației de Aur”, care a atins sferturile de finală la Campionatul Mondial din SUA, în 1994.
Prodan s-a născut în martie 1972 și a fost unul dintre cei mai importanți jucători români. Și-a început cariera la Olimpia Satu Mare, iar în 1993 a fost cumpărat de Steaua, unde a jucat 3 ani.
Atletico Madrid l-a transferat și a jucat doi ani în capitala Spaniei. A mai jucat la Rocar și la FC Național. Pentru națională a strâns 54 de meciuri și a participat la Campionatul Mondial de din 1994 și la Campionatul European din 1996.

Mircea Sandu, fostul preşedinte FRF, a confirmat pentru ProSport vestea tragicei dispariţii. ”Este o adevărată lovitură! Am aflat de moartea lui în urmă cu două ore... Mi-a fost ca un copil... Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. E tot ce pot să spun, am rămas fără cuvinte...”.