Duminică, 31 Mai 2020

I International

Amendă de 230 000 Euro pentru Federația Spaniolă de Fotbal

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Forul suprem al fotbalului mondial,FIFA a amendat Federaţia Spaniolă de Fotbal cu suma de 203.000 de euro pentru încălcarea normelor privind transferurile de minori, după ce le-a permis celor de la  Atletico Madrid şi de la Real Madrid să legitimeze fotbalişti minori din alte ţări.

Astfel, forul condus de Angel Maria Villar, care este şi vicepreşedinte al FIFA, va trebui să plătească suma impusă datorită încălcării articolului 19 privind statutul şi transferul jucătorilor, care este conceput pentru a proteja minorii.

Cei de la FIFA le-au acordat oficialilor federaţiei iberice şase luni pentru a pune la punct regulamentul privind transferurile de minori din Spania.
Decizia a venit ca urmare a cercetărilor făcute de către oficialii forului mondial cu privire la jucătorii minori transferaţi de Atletico în perioada 2007-2014, respectiv Real Madrid în perioada 2005-2014. Cele două cluburi au primit interdicţie la transferuri până în ianuarie 2018.

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) este condusă de Angel Maria Villar, care ocupă şi funcţia de vicepreşedinte la FIFA.