Sâmbătă, 08 August 2020

I International

UEFA a oficializat noul format al cupelor europene

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Campioana României și celelalte echipe din țările cu coeficient slab au șanse mai mici să ajungă în grupele Ligii Campionilor, după ce UEFA a oficializat noile reguli și schimbări valabile pentru perioada 2018-2021.

UEFA a oficializat marți schimbările stabiliite pentru următoarele 3 stagiuni. De la 22 a crescut la 26 numărul echipelor admise direct în faza grupelor, câte 4 din Anglia, Spania, Italia și Germania, 2 din Franța și Rusia și câte una din țările de pe locurile 7-10 în topul coeficienților, în prezent Portugalia, Ucraina, Belgia, Turcia.

În noul format va fi mai greu pentru campioanele federațiilor mici, inclusiv România, să mai ajungă la masa bogaților. Numai 4 din cele 44 înscrise pe ruta campioanelor și 2 din 11 trimise pe traseul non-campioanelor mai pot spera la grupe. Iar o țară nu va mai putea avea în competiție mai mult de cinci reprezentante. Dacă deținătoarea Ligii și câștigătoarea EL au locurile asigurate prin competiția internă, vor primi acces în grupe locul 11 UEFA și o a treia echipă pentru locul 5. Se va juca la două ore, 4 meciuri la 19:00, restul la 22:00