Vineri, 23 August 2019

I Intern

Liga Profesionistă de Fotbal va implementa arbitrajul video din 2018

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Astăzi, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, a avut loc o Adunare Generală Extraordinară, în care s-a decis introducerea arbitrajului video pentru un meci din play-off. 

Potrivit surselor GSP.RO, reprezentații celor 14 cluburi din Liga 1 au votat în unanimitate măsura, luând exemplul campionatelor din Italia și Germania. Inițiativa se va pune în aplicare începând cu play-off-ul acestui sezon, urmând ca un singur meci din play-off să dispună de VAR.

LPF și cluburile urmează să decidă cum se va implementa arbitrajul video în sezonul viitor și dacă VAR va fi valabil la fiecare meci sau doar la cele mai importante.

După ce a fost ales președinte LPF, pentru a doua oară, Gino Iorgulescu vorbea despre introducerea arbitrajului video, spunând că ar fi necesară o investiție de 1,8 milioane de euro.

Mai multe cluburi din Liga 1 au cerut în acest sezon arbitraj video, printre care FCSB, CFR Cluj, CSU Craiova și CSM Poli Iași.

Din campionatele tari, arbitraj video există în Italia, Germania și Olanda, și a fost testat și la Cupa Confederațiilor.