Vineri, 23 August 2019

I Intern

Liga 2 - Casa Pariurilor / Un nou parteneriat propus de FRF

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Casele de pariuri şi fotbalul încep să se asocieze din ce în ce mai des. Dacă multe cluburi din fotbalul românesc, continental sau mondial au parteneriate cu astfel de societăţi şi îşi pun numele acestora pe tricouri în schimbul unei sponsorizări, între timp casele de pariuri au trecut şi la pasul următor. Dau denumiri competiţilor şi se asociază chiar cu echipe naţionale. FCSB promovează imaginea NetBet, Craiova pe cea a Betano, naţionala României s-a asociat cu Fortuna, pe Liga 1 o mai cheamă şi Betano şi exemplele pot continua.

Federaţia Română de Fotbal va face public un nou parteneriat, cu Casa Pariurilor. Vineri, 20 octombrie, la Casa Fotbalului, preşedintele Răzvan Burleanu şi şeful Departamentului Competiţii, Felix Grigore, vor anunţa parteneriatul prin care Casa Pariurilor devine partener al Cupei României. În plus, aceeaşi casă de pariuri se va alătura brandului denumirii campionatului Ligii 2. Liga 2 Casa Pariurilor va fi noul nume al competiţiei organizate de FRF.

Din sursele Liga2.ro, asocierea dintre campionatul Ligii 2 şi Casa Pariurilor se va face contra unei sume care se învârte, neoficial, undeva aproape de 200.000 de euro, negocierile dintre reprezentanţii FRF şi cei ai casei de pariuri durând de aproape două-trei luni. Cluburile din acest eşalon vor urma să încaseze fiecare circa 10.000 de euro şi vor fi nevoite să promoveze numele respectivei case de pariuri.

Opinii pro şi contra între conducătorii cluburilor din Liga 2

Ideea asocierii cu Casa Pariurilor nu mulţumeşte însă toţi reprezentanţii cluburilor din Liga 2. Deoarece corectitudinea desfăşurării meciurilor din campionatul eşalonului secund este pusă din ce în ce mai des sub semnul întrebării, mulţi conducători din Liga 2 nu vor să promoveze la meciurile de pe teren propriu noua denumire a campionatului, mai ales contra unei sume de 10.000 de euro pe care o consideră minusculă. În plus, fiindcă majoritatea echipelor sunt departamentale, supravieţuiesc din banii publici, asocierea aceasta nu e văzută cu ochi buni, banii publici cu pariurile.

Un alt conducător din Liga 2 spune că această asociere e benefică, nu doar din punct de vedere financiar, ci şi fiindcă se va încerca astfel securizarea fenomenului pariuri şi producerea de mari surprize.

"Să nu uităm că marile cluburi din Europa şi marile federaţii din Europa colaborează, mai nou, cu case de pariuri.....continuarea articolului AICI