Duminică, 05 Iulie 2020

I Intern

O nouă modificare în sistemul competițional Liga 1 / Propunerea lui Iorgulescu

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

În conferinţa de presă în care şi-a prezentat programul cu care speră să obţină un nou mandat de preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu a dezvăluit că ia în calcul schimbarea sistemului competiţional al Ligii 1. Cele două variante? Ori 16, ori 12 echipe.

De-a lungul ultimelor luni, s-a vorbit de mai multe ori despre posibilitatea ca LPF să renunţe la actualul sistem, cu 14 echipe, play-off şi play-out, dar ideea a rămas la stadiul de proiect. Cu patru zile înaintea alegerilor de la LPF (23 octombrie), Gino Iorgulescu a aruncat pe piaţă o nouă posibilitate.

Actualul şef al Ligii spune că se gândeşte să schimbe din noul sistemul competiţional: "Ne gândim să schimbăm sistemul. Putem face cu 16 sau cu 12 echipe, altfel nu se poate. Nu s-ar termina în acelaşi timp competiţiile dacă am alege alte variante", a spus Iorgulescu, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Alegerile pentru şefia LPF vor avea loc pe 23 octombrie, iar câştigătorul se va alege dintre Gino Iorgulescu şi Sorin Drăgoi, preşedintele lui ACS Poli Timişoara.