Joi, 16 Iulie 2020

I Intern

România - Turcia, amicalul de lux care inaugurează arena ”Ion Oblemenco”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Fotbalul românesc este foarte aproape de a reprimi în circuit noua arenă a Băniei, stadionul ”Ion Oblemenco”, o bijuterie de 30000 de locuri, care a costat 52 milioane euro. România şi Turcia se vor întâlni într-un amical care va avea loc în luna noiembrie pe noul stadion al Craiovei. Anunţul a fost făcut de Mircea Lucescu, care a sosit miercuri seara în România, după ce şi Turcia a ratat calificarea la Mondialul din Rusia.

„Am discutat cu Răzvan Burleanu, iar pe 10 sau 14 noiembrie vom avea un amical cu România la Craiova. E un meci bun, pentru că ambele reprezentative sunt în reconstrucţie”, a declarat Mircea Lucescu.

Caracteristicile stadionului:

30.983 de locuri(capacitate totală)

232 de locuri pentru persoane cu dizabilități în scaune cu rotile, inclusiv însoțitori;

350 de locuri pentru reprezentanții mass-media

2.368 de locuri pentru spectatori VIP, din care 440 de locuri în loje

28.033 de locuri pentru public.

România şi Turcia au ratat prezenţa la barajul pentru Campionatul Mondial din Rusia 2018. România a încheiat pe locul 4 grupa din care s-a calificat Polonia, iar la baraj a mers Danemarca, în timp ce Turcia a terminat tot pe 4, în urma Islandei şi Croaţiei, dar şi a naţionalei Ucrainei. În Turcia au început deja zvonurile care anunţă demiterea lui Lucescu şi înlocuirea acestuia cu Şenol Guneş, tehnicianul lui Beşiktaş.