Duminică, 09 August 2020

I Intern

AS Milcov se retrage din Liga 3: "Nu puteam continua în aceste condiţii"

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

După un nou eşec drastic suferit de AS Milcov în partidele de verificare, scor 0-7, sâmbătă, cu CSU II Craiova, antrenorul Ionuţ Tache a decis să-şi dea demisia, iar patronul Kannas Charalambos a anunţat că desfiinţează echipa. Oficialii clubului oltean vor trimite astăzi la FRF, prin fax, cererea de retragere din Liga 3.

Nemulţumiţi de noile contracte, mai mulţi jucători care contribuiseră la promovarea echipei au decis să părăsească AS Milcov în această vară. Printre aceştia se numără şi Gabriel Precup, care a preferat să meargă în Liga a IV-a Vâlcea, la Flacăra Horezu.

"După meciul de la Craiova, l-am sunat pe patron, i-am spus că îmi dau demisia, că nu voi mai continua. M-a aşteptat să discutăm, pentru că urma să plece în concediu, i-am spus părerea mea despre lotul actual şi ce se poate întâmpla în meciurile oficiale. A spus că o desfiinţează, i-am anunţat pe jucători, avem cerere făcută către FRF, în care anunţăm că nu ne prezentăm la meciul din Cupă, astfel încât echipa oaspete şi arbitrii să nu mai facă deplasarea. În cererea pe care o trimitem, astăzi prin fax, anunţăm că nu vom continua nici în campionat. Îmi pare rău pentru că s-a muncit, îmi pare rău că judeţul Olt nu este reprezentat în competiţiile FRF, dar în aceste condiţii nu se putea”, a declarat antrenorul echipei AS Milcov, Ionuţ Tache, pentru gazetanoua.ro.

Mâine, AS Milcov trebuia să joace cu CSO Filiaşi, în turul secund al Cupei României, iar pe 26 august, în prima etapă a noului sezon din seria a III -a a Ligii a III-a, urma să se deplaseze la Titu.

În această vară, AS Milcov a mai disputat  amicale cu FC Argeş (1-7) şi FCM Alexandria (1-6). Partida de verificare cu Pandurii Târgu Jiu fusese amânată, deoarece echipa îşi sistase antrenamentele. Ulterior, AS Milcov şi-a reluat pregătirile, dar n-a reuşit să perfecteze niciun transfer notabil, iar jucători importanţi, precum Preda şi Bîra au plecat la Filiaşi, respectiv Sporting Roşiori, din cauza salariilor derizorii pe care urmau să le primească la nou-promovata din Olt.

"Mie mi s-au oferit 600 de lei pe lună şi nu am acceptat. Îmi doream să rămân, eram la mine acasă, dar în condiţiile astea nu se poate”, spunea Andrei Bîra, pe 8 august.

„Am sistat orice pregătire, pentru că nu avem teren. Finanţatorul nu-şi permite sa plătească 1.600 de lei la teren, plus cheltuielile care mai sunt cu organizarea unui meci, iar pentru antrenamente 600 de lei pe sintetic. Ne-a transmis ca nu poate suporta aceste cheltuieli. Amicalul cu Pandurii l-am anulat, mă aştept la ce e mai rău, să plece şi jucătorii. Dacă nu se rezolva ceva cu baza sportivă, atunci nu vom participa în Liga a III-a. Nu are rost, nu vreau sa ne facem de râs", declara, pe 25 iulie, antrenorul Ionuţ Tache.

Aşadar, seria a III-a va rămâne cu 14 participante, deşi programul competiţional a fost alcătuit conform tabelei Berger cu 16 echipe. Practic, dacă nu se va reface programul, în fiecare etapa vor sta câte două echipe.

sursa:liga2.prosport.ro