Luni, 13 Iulie 2020

I Intern

Christoph Daum, analizat de Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Rezultatele foarte slabe, și implicit ratarea calificării la mondialul din Rusia de anul viitor, au făcut ca demiterea lui Christoph Daum să fie luată serios în calcul, la un an de la instalarea pe banca tricolorilor. Soarta antrenorului este în mâinile Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal, care va analiza împreună cu el pașii făcuți până acum și perspectivele pentru viitor, înainte să îi transmită rezultatul anchetei președintelui Răzvan Burleanu.

Chiar dacă nu a avut niciun cuvânt de spus în vara lui 2016, la instalarea selecționerului, Comisia Tehnică, prin cei 19 membri ai săi, trebuie să decidă miercuri viitorul băncii României. La ședință va lua parte și Daum, care săptămâna trecută spunea că își dorește să-și păstreze funcția și amintea din nou că a refuzat câteva oferte pentru a rămâne la cârma "tricolorilor".

După discuția de miercuri, problema va fi ridicată și într-o ședință a Comitetului Executiv.

Înaintea ședinței, Marcel Pușcaș, unul dintre membrii Comisiei Tehnice a Federației, este tranșant în privința antrenorului german, pe care îl consideră un eșec pentru fotbalul din România și că orice înlocuitor ar fi mai bun decât ce are acum naționala.

"Pentru fotbalul românesc, e mai mare costul să îl ții pe Daum decât să îl demiți în momentul ăsta. Oricine ar veni, ar fi mai bun ca Daum. Avem 6 puncte în grupă, nu se poate mai rău de atât. Christoph Daum este un eșec pentru fotbalul românesc. Nu îmi plac oamenii care nu își asumă responsabilități. E o lume în care vrei concurență, ai un obiectiv de realizat, nu poți să nu îți asumi răspunderea", spune Marcel Pușcaș, la Sport.ro.

"Comisia nu a fost consultată în momentul numirii lui Daum și e un pic neplăcut acum să fim puși în situația de a scoate castanele din foc. Asta e situația pentru orice antrenor din lume, rezultatele te țin. Iar Christoph Daum nu are rezultate, în momentul asta", a mai spus oficialul FRF.

După Supercupa României, câștigată de Voluntari, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit despre situația lui Daum: "El este într-o procedură de analiză, care se va termina cât mai repede posibil. După ce o să avem analiza, la nivel de Comisie Tehnică și de Comitet Executiv, o să putem răspunde întrebărilor".

Hotărârea Comisiei Tehnice va conta în decizia finală, care îi va aparține președintelui Răzvan Burleanu, cel care a hotărât și instalarea lui Daum. În 2016, când căuta un înlocuitor pentru Anghel Iordănescu, după Campionatul European, a mai luat în calcul și alți antrenori străini cu nume importante: pe Armin Veh, Huub Stevens sau Ralf Rangnick.

Cu Christoph Daum selecționer, România a încercat o sumedenie de sisteme de joc, aşa cum anticipa chiar germanul. Reprezentativă noastră este practic eliminată din cursa pentru Mondialul din Rusia, după un parcurs mult sub aşteptări. Tricolorii sunt doar pe locul 4 şi au singură victorie într-un meci oficial din preliminarii, de când germanul a preluat echipa: 5-0 cu Armenia, în deplasare (VIDEO).

Componența Comisiei Tehnice a FRF
Mihai Stoichiță – președinte
Ionuț Badea, Aurel Țicleanu – vicepreședinți
Sandu Tăbîrcă – secretar general
Ion Geolgău, Marcel Răducanu, Dumitru Dumitriu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Dan Apolzan, Ionel Augustin, Dumitru Moraru, Mihai Ianovschi, Ciprian Paraschiv, Christos Papadopoulos – membri
Vlad Munteanu, Marcel Pușcaș, Andrei Vochin, Vlad Ungureanu (secretar) – membri fără drept de vot

digisport