Sâmbătă, 08 August 2020

I Intern

Liga Profesionistă de Fotbal a interzis rolele de hârtie pe stadioane

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Una dintre cele mai interesante partide ale playoff-ului Ligii 1, partida dintre Dinamo și FCSB a fost precedată de o coregrafie de excepție pusă în practică de fanii dinamoviști.Din cauza rolelor de hârtie aruncate în teren, arbitrul partidei, Ovidiu Hațegan a întrerupt partida preț de aproximativ 10 minute.

LPF a prezentat, azi, un comunicat prin care a evidenţiat pericolele pe care le prezintă rolele de hârtie: „În legătură cu reacţiile apărute în mass media cu privire la întreruperea partidei dintre FC Dinamo şi FCSB, din etapa a 8-a play off, de pe Arena Naţională, din cauza scenografiei pregătită de galeria clubului gazdă, Liga Profesionistă de Fotbal ţine să precizeze:

Ne bucură foarte mult că oamenii s-au întors pe stadion şi că avem o arenă capabilă să ajute fenomenul fotbalistc prin eleganţa şi modernitatea construcţiei ei.

Ne bucură, de asemenea, că fanii au demonstrat pasiune şi creativitate în spectacolul oferit tuturor, pentru că rămânem la părerea că suporterii sunt cei mai importanţi în întreaga filosofie a fotbalului. Între bucurie şi un incident major este însă doar un singur pas. Lăudabila scenografie a suporterilor dinamovişti s-ar fi putut solda cu un accident grav dacă o petardă ar fi fost aruncată pe tonele de hârtii care s-au aflat în incinta terenului de joc la acest meci.

Am luat hotărârea ca pe viitor să interzicem accesul pe toate stadioanele Ligii 1 Orange cu role de hârtie, care, din păcate, pot reprezenta un uriaş pericol în cazul în care ar fi aprinse de la o petardă, brichetă sau, mai grav, dacă ar fi impregnate cu substanţe inflamabile. Siguranţa spectatorilor e prioritatea numărul unu a Ligi Profesioniste de Fotbal şi a celorlalte instituţii ale Statului implicate în organizarea jocului, iar punerea ei în pericol ne mâhneşte. Aşa cum ne-a îngrijorat şi faptul că un număr, totuşi mic, de suporteri au continuat să arunce cu role de hârtie în ciuda anunţurilor repetate ale crainicului, aducând meciul aproape de o altă întrerupere dictată de brigada de arbitri.

Salutând pe această cale implicarea fanilor, trebuie să precizăm că aceştia au depăşit coordonatele de timp şi spaţiu anunţate în prealabil.

În concluzie, e păcat ca un spectacol atât de frumos, în tribune şi pe gazon, să sufere din pricina depăşirii unor limite stabilite iniţial de comun acord”, se arată în comunicatul emis de LPF.

foto:captura dolcesport