Miercuri, 05 August 2020

I Intern

Vasile Turcu, fostul acţionar al echipei Dinamo Bucureşti, a murit

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Fostul acţionar al echipei Dinamo Bucureşti, omul de afaceri Vasile Turcu, a murit, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 2.00, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde fusese internat săptămâna trecută în urma unei tentative de suicid.

Vasile Turcu, în vârstă de 62 de ani, a ajuns pe 1 martie la Spitalul de Urgenţă Floreasca în stare gravă, după o tentativă de sinucidere ce a avut loc în locuinţa sa din Bucureşti. Reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei au declarat că Vasile Turcu a lăsat un bilet de adio, însă nu se cunoaşte conţinutul acestuia.

În urma tentativei de suicid a fost deschis un dosar la Parchetul Capitalei, fiind audiate mai multe persoane apropiate acestuia.
Vasile Turcu a fost un om de afaceri care deţine grupul de firme Romconstruct, iar în 2013, conform Top 300 Capital, avea o avere de 30 de milioane de euro. În 2001, Vasile Turcu s-a implicat ca finanţator la Dinamo, mai întâi la secţia de handbal a clubului, iar din 2004 a devenit acţionar la echipa de fotbal, retrăgându-se în 2011.