Marți, 04 August 2020

I Intern

Cuplul Mutu & Contra a debutat cu victorie pe banca lui Dinamo

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Câștigător al Cupei României cu Petrolul Ploiești, în anul 2013, Cosmin Contra a revenit în fotbalul românesc la insistențele bunului său prieten, Adi Mutu, în prezent, președintele clubului din Ștefan cel Mare.După o experiență nu tocmai plăcută în Spania și China, ”Guriță” a preluat conducerea tehnică a lui Dinamo București.

Debutul lui Contra a coincis cu prima victorie pentru Dinamo, după trei înfrângeri consecutive în campionat.

Laurenţiu Buş a ratat cea mai mare ocazie pentru FC Botoșani în prima repriză. Dinamoviştii au cerut apoi al doilea galben pentru Vaşvari, care a comis henţ intenţionat, dar arbitrul nu a fost de acord.

În minutul 29, Nemec nu a fructificat centrarea lui Nistor - a fost singura fază periculoasă a echipei lui Contra în prima parte a meciului de pe Arena Naţională. Înaintea pauzei, Penedo şi-a salvat echipa de două ori într-un minut - în faţa lui Buş şi a lui Mihai Roman.

Gazdele au început în atac repriza a doua: Hanca şi Palic au trecut pe lângă deschiderea scorului. Nemec a ajuns târziu la centrarea lui Hanca, iar replica Botoşaniului a venit imediat. Penedo a avut o noua paradă, dupa care Hanca a deschis scorul în minutul 70 din pasa lui Busuladzic.

Moldovenii au ratat o ocazie uriaşă cu două minute înainte de final. Buş şi Kuku puteau să aducă un punct echipei lui Leo Grozavu.

Dinamo primeşte vizita Craiovei în penultima etapă a sezonului regulat, în timp ce FC Botoşani joacă acasă cu Pandurii.