Sâmbătă, 08 August 2020

I Intern

CSM Râmnicu Vâlcea, a treia echipă din Liga 2 desființată! / Jerry Gane: ”Mă bucur pentru parcursul bun al Petrolului”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Plecat de la Petrolul odată cu falimentul societății lui Capră, Jerry Gane a ales să meargă la Râmnicu Vâlcea pentru a pregăti formația CSM-ului. Unul din motivele acestei colaborări a fost, tocmai, stabilitatea financiară a clubului și un proiect de viitor ce viza performanța. Acest lucru a durat puțin peste un an, echipa aflându-se, acum, în prag de desființare. Dacă singurul finanțator al echipei va decide acest lucru, eșalonul secund al fotbalului românesc va rămâne fără trei echipe, Șoimii Pâncota, ACS Berceni și CSM Râmnicu Vâlcea.

"Domnul primar ne-a anuntat ca nu va mai sustine financiar clubul, pentru ca nu mai exista o baza legala pentru aceasta asociere. Va prelua stadionul si va percepe o taxa modica. Am cerut o adresa oficiala, care va fi trimisa administratorului judiciar pana la finalul acestei saptamani, apoi dansul va lua o decizie. Este clar ca nici actionarul majoritar, domnul Nitu, nu poate sustine echipa de unul singur. Cheltuielile la Liga a II-a sunt destul de mari.

In plus, exista si procesul pe rol cu Finantele, care genereaza o alta cheltuiala. Nu s-a intocmit nici macar planul de reorganizare, pentru ca se asteapta finalul procesului, astfel ca nu exista perspective de salvare. Clubul acesta a fost infiintat chiar de primaria Ramnicu Valcea, iar datoriile imputate de FISC, pentru care ne judecam, provin in majoritate din 2009, cand tot Consiliul Local era actionar", a spus Lucian Munteanu pentru liga2.ro

De cealaltă parte, reprezentanții autoritaților locale cred și ei ca echipa se va desființa.

"Parerea mea este ca, prin aceasta decizie, se desfiintaza fotablul de liga a doua la Valcea. Este clar ca se desfiinteaza aceasta echipa in iarna, firma Damila nu poate sustine singura clubul. Si datoriile vechi sunt din anii 2007-2009, cand legislatia era ambiguua si se platea impozit la conventii civile. Mai multe cluburi din tara procedau asa, dar la altele, Finantele nu au calculat dobanzi si penalitati", a spus si Mircea Poenaru, reprezentantul Consiliului Local la CSM Ramnicu Valcea.

Contactat de sportonlineph.ro, antrenorul Jerry Gane a spus că nu a primit nicio înștiințare oficială, o decizie definitivă urmând a se lua după ultima partidă din acest an, cea de la Timișoara.

 

” Am auzit despre această decizie, nu știu nimic deocamdată, azi (nr - miercuri) urmează să vină Lucian Munteanu (managerul clubului) pentru a discuta cu băieții. Noi pregătim ultima partidă din acest an, cea de la Timișoara, după, vom vedea ce se va întâmpla. În orice caz, această veste ne-a luat pe toți prin surprindere, știam că sunt ceva probleme, dar nu așa de grave încât să se ajungă la desființare, băieții sunt cu banii la zi. Este foarte greu în ziua de azi să reziști în fotbal, cel putin la liga secundă, sunt numai cheltuieli, venituri mai puțin.Mă uit la Liga 1 și văd din ce în ce mai multe probleme, salarii neplătite de 5-6 luni, trebuie făcut ceva, noroc cu banii de la televiziuni, altfel ar rămâne câteva echipe.
Am urmărit câteva meciuri ale Petrolului, mă bucur pentru parcursul bun în acest tur, dar trebuie rezolvată problema mărcilor pentru a atrage mai mulți sponsori. În Ploiești sunt oameni cu bani dornici să investească, dar trebuie să știe în ce bagă banii.”