Joi, 28 Mai 2020

I Intern

ASA nu se mai poate! / O formație din Liga 1 va fi exclusă din campionat

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Situaţia financiară  de la ASA Tg Mureş este extrem de delicată, iar falimentul bate la uşă. Iar dacă se va pronunţa pe 9 decembrie, Liga Profesionistă de Fotbal se va afla într-o situaţie jenantă: va trebui să excludă echipa din Liga 1, dacă până la startul părţii a doua a campionatului societatea nu va obţine suspendarea falimentului. Există precedentul Rapidului, club exclus din prima divizie din cauze similare.

Vicecampioană acum două sezoane, formaţia din Târgu Mureş este lăsată de izbelişte acum de autorităţile locale, iar ea, la rândul său, îşi bate joc de fotbalişti, pe care nu-i plăteşte de multe luni. În continuare aveţi una dintre dovezile că în fotbalul din România, în loc să se achite de datorii, multe cluburi încearcă să-i păcălească pe jucători. Cazul lui Ţucudean e un exemplu concret.

Conform publicaţiei online Supervizor.ro, George Ţucudean, 25 de ani, încheiase cu ASA pe 1 februarie 2016 un contract de cesiune de creanţă pentru 35.000 de euro, dintre cei 50.000 cât era valoarea din actele semnate pe 11 ianuarie. A vrut să se asigure că măcar pe aceia îi va lua. În acest mod, fotbalistul urma să primească suma respectivă direct din drepturile TV, de la Liga Profesionistă de Fotbal, variantă devenită cea mai sigură pentru jucători de a-şi lua banii.