Duminică, 09 August 2020

I Intern

Kyros Vassaras, șeful CCA: ”Când ești pe teren, fotbalul este mai greu decât la televizor”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În cadrul unei conferințe de presă, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a răspuns tuturor care doreau o reacție în urma greșelilor de arbitraj din ultima perioadă, cel puțin din Liga 1.

"Ar trebui să se înțeleagă cât de greu le este arbitrilor. Când ești pe teren, fotbalul este mai greu decât la televizor. Sunt oameni care stau pe canapea, în living, și văd un ofsaid de câțiva centrimetri și spun că este o fază clară. Vedem și noi asta, dar vedem la reluări.

Unii oameni încearcă să vadă de ce arbitrii români arbitrează mai bine în cupele europene decât în Liga 1. Ei arbitrează la fel. Și acolo fac greșeli. Dar în UEFA, ei pot arbitra peste două săptămâni.

Noi credem în calitatea arbitrilor, nu în greșelile lor. Așa e în fotbal. Se fac greșeli. Noi avem probleme și cu simulările, iar asta afectează și echipa națională.

Când un jucător mare nu prinde o zi bună, joacă săptămâna următoare. La un arbitru, vreți să stea pe bară o lună. Nu e corect. Dacă voi credeți că arbitrii, cu o mână magică, pot face în așa fel încât să nu mai greșească, asta nu este realitate.

Ați văzut vreun arbitru care să acorde două cartonașe galbene, fără să îl arate și pe cel roșu? S-a întâmplat aici? Ați văzut mingea intrând în poartă prin exterior, ca în Bundesliga, unde s-a validat un gol? Mai era în viață arbitrul?", a spus Vassaras, potrivit TV Dolce Sport.