Sâmbătă, 08 August 2020

I Intern

Schimbare importantă în regulamentul de fotbal / Cum se vor contabiliza cartonașele galbene

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În cadrul unei emisiuni sportive, consilierul președintelui FRF, Andrei Vochin a fost întrebat de noul mod de contabilizare a cartonașelor galbene și roșii: "Am înțeles că s-a dat o circulară care schimbă puțin situația cartonașelor roșii și galbene, în sensul că dacă iei roșu în Cupă, stai în Cupă, iar dacă iei galbene în Cupă se contabilizează în Cupă, adică nu se mai amestecă între ele cele două competiții. Este adevărat?"

Vochin a răspuns: "Da, este adevărat. Nu este o circulară, pur și simplu s-a schimbat regulamentul competiției. Totul s-a petrecut înaintea șaisprezecimilor Cupei României".

Apoi a precizat: "În primul rând, deocamdată s-a putut schimba numai jumătate, adică numai dinspre Cupa României spre campionat, nu invers. În sensul în care, în continuare, eliminările din campionat vor funcționa și în Cupa României, pentru că nu s-a putut schimba regulamentul campionatului în timpul desfășurării campionatului. Măsura va intra în vigoare din ediția viitoare.

Cealaltă masură mi se pare cât se poate de logică, fiindcă discutăm despre două competiții diferite, în care sancțiunile disciplinare trebuie să se țină diferit. Este exact ca și când în Liga Campionilor un jucător ar fi eliminat și nu ar avea drept de joc în campionat".