Sâmbătă, 08 August 2020

I Intern

Mihai Stoichiță:Meciul cu Polonia este decisiv!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Mihai Stoichiță crede în șansele echipei naționale de a ajunge la Mondialul din Rusia, dar avertizează - meciul cu Polonia este decisiv.

Fostul antrenor al Petrolului consideră că tricolorii nu trebuie să se sperie de Lewandowski și compania și susține că Danemarca și Polonia nu sunt super echipe.

”Eu cred că se joacă calificarea, dar trebuie să batem Polonia, un rezultat de egalitate nu ne ajută. Dacă bați Polonia eu zic că ai șanse mari să te califici. Jocul cu ei e decisiv, dar nu trebuie să ne speriem. Nici Polonia nici Danemarca nu sunt super echipe, ce tot vorbim”, a declarat ”Lippi”, la Digi Sport Matinal.

Stoichiță a încercat să găsească o explicație pentru semi eșecul echipei naționale de la Astana. Tehnicianul de 62 de ani susține că și-a dat seama încă de la antrenamentul oficial că tricolorii nu vor câștiga și spune că jucătorii au fost timorați de agresivitatea adversarilor.

”La meciul din Kazahstan am simțit că nu o să câștigăm. Am văzut la antrenament că Daum a pregătit faza de apărare pe modul lor de a ataca și se vedea că au fost foarte multe stângăcii tehnice, mingea sărea aiurea, iar jucătorii nu puteau dezvolta atacul cum trebuie.

În timpul meciului, probabil jucătorii noștri au fost timorați puțin de agresivitatea adversarilor. Nu au evoluat la un nivel foarte înalt, probabil s-a acumulat și oboseala. Eu nu cred treaba asta cu ghete, fiecare fotbalist cred că a avut în bagaj mai multe perechi de ghete. Eu cred că nu s-au acomodat la acest tip de gazon”, a mai spus Stoichiță.

Tehnicianul a vorbit și despre noul selecționer, Christoph Daum, pe care-l consideră un tip carismatic, dar îl avertizează că fără rezultate nu va rezista în funcție.

”Daum este un tip foarte plăcut. Are carismă, un antrenor trebuie să știe să se și vândă. Este un tip care vine dintr-un fotbal civilizat, are o mare experiență. Totul devine atacabil în lipsa rezultatelor. Antrenorul reprezintă un nivel la care poate aduce echipa, după care intervine și valoarea jucătorilor”, consideră fostul antrenor al Stelei.