Duminică, 09 August 2020

I Intern

Revoluție în arbitrajul românesc! / Burleanu vrea să introducă reguli noi!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În ultima perioadă, mai multe cluburi din Liga I s-au plâns de prestațiile arbitrilor. Liga Profesionistă de Fotbal chiar a trimis o scrisoare deschisă către FRF în care și-a manifestat nemulțumirea față de calitatea arbitrajelor.

"Cunoaşteţi foarte bine că CCA-ul este un stat într-un alt stat. E o convenţie şi oricât ne-am dori să intervenim, nu se poate. Prin urmare, doar s-a prezentat situaţia, am luat act de lista cu arbitrii FIFA centrali şi asistenţi şi le-am propus colegilor mei din Comitetul Executiv să avansăm această propunere către CCA şi în această iarnă să avem pentru prima dată arbitri retrogradaţi. Plecând de la următorul principiu, dacă ai echipă de Liga I care intră în acest sistem de promovare – retrogradare, de ce în arbitraj să ai parte de un sistem închis?

Lumea sportului cunoaşte două modele, unul închis şi altul deschis. În sistemul european există această posibilitate de retrogradare. Dacă un club poate promova şi retrograda acelaşi principiu să se aplice şi arbitrilor. În Liga a II-a şi Liga a III-a nu mai sunt probleme atât de mari, ceea ce înseamnă că există arbitri tineri care sunt foarte bine pregătiţi", a spus Burleanu.