Duminică, 31 Mai 2020
Luni, 13 Octombrie 2014 03:00

“Piturca şi Naţională, telenovela sau poveste fără sfârşit”

Potrivit celor de la Gazeta Sporturilor, Victor Piturca a semnat deja un contract cu cei de laAl-Ittihad Jeddah, club care îl curtează insistent, mai ceva decât o făcea pe vremuri un june prim când îşi întâlnea dragostea vieţii.

Victor Piturca nu a arătat caracter în episoadele trecute ale telenovelei naţionalei, nu a vrut să plece nici când un stadion întreg, neînţelegând, este adevărat, ce presupune munca de selecţioner, îi strigă demisia. Atunci nu era "curtat" intens nici gâdilat cu sensibilitate în zonele de interes ascunse ochiului presei. Acum, precum stă bine oricărui antrenor roman, iubitor de nisip în ghete şi aur la gât, cecuri cu multe zerouri şi dans din buric la discreţie, aşa cum numai în tinereţe pe la barul Melody mai găseai, Piturca se lasa cucerit de arabi şi pleacă către destinaţii exotice( şi erotice), intru împlinirea destinului de "maestru al ştersului putinei când e greu", nu?...

Nici un alt selecţioner nu va putea oferii garanţii de calificare, mai ales în ceea ce priveşte transformarea peste noapte a tricolorilor, în principiu pentru că aici se lucrează cu "materialul clientului", munca de selecţioner presupune o doză iniţială de raţiune, selecţia făcându-se pe baza evoluţiilor jucătorilor, stranieri sau din campionatul intern, lucru pe care Piti nu îl înţelege întru totul, însă noi l-am iertat pentru asta. Ce nu înţeleg este cum poţi pleca, când ai semnat un contract care te obliga, şi tu te-ai obligat moral, să-l duci la finalitate?. Ca şi în politică, alt aspect neînţeles la scara generală, fotbalul românesc are nevoie de stabilitate pentru a tinde către performanţă.

Tot în Gazeta citeam despre acea afirmaţie a lui Boloni, cum că indiferent de rezultatul din Finlanda, dacă vine el, ne-am calificat. Dar de ce nu a venit acum trei ani?...poate ne califica şi la mondiale.

Un alt nume vehiculat de fiecare dată când Piti screme cu glas sfârşit o posibilă despărţire de naţională, este Cosmin Olaroiu, care, este la fel de plecat în ţările calde precum va fii şi Piti după meciul cu Finlanda. De ce ar venii Oli aici?, să facă ce?, să servească cina la Casa Fotbalului cu Burleanu care să-i radă în faţă cu aerul acela al unui om uşor, uşor, retardat?...Că deh...n-ai cu cine, mă nene...Aşa-i?

Cred că fiecare dintre noi înţelegem dorinţa celuilalt de mai bine,sau că măcar suntem capabili să o respectăm; înţelegem şi situaţia lui Piturca, omul a rămas fără bani, însă nu înţeleg de ce Mircea Sandu a fost de acord cu o clauză contractuală imensă, în cazul în care noi îl dăm afară, mă rog, ei, dar nu a speculat şi o clauză în care aceeaşi sumă, să fie achitata de Piti, Federaţiei, dacă pleacă mai devreme, cunoscându-se faptul că acel contract a fost încheiat de fapt până în 2015, termen la care Piturca ar fi calificat sau nu echipă la europene, fapt pentru care a fost adus după demiterea lui Răzvan Lucescu.

Să nu uite nimeni între timp ca noi căutăm selecţioner.